VRL PS4 | GP Azerbejdżanu, okr. 1 oraz 3 | WojtinhoYT-PL | Kubi1232003
Cytat z WojtinhoYT-PL data 24 sierpnia, 2019, 21:43Twój nick: WojtinhoYT-PL
Nick zgłaszanego: Kubi1232003
GP i nr okrążenia: VRL PS4 Azerbeijan GP, okr. 1. (start) oraz okr. 3.
Dowód wideo: https://www.youtube.com/watch?v=h7CDVJsmx0M (30:02 oraz 30:30 przy okrążeniu nr. 1, oraz 33:35 przy okr. 3)
Opisy zdarzeń:
Oba incydenty przy zakręcie 1 (start oraz okr. 3): tu polecą punkty z regulaminu CRC pod nazwą:
- GC-1
- GC-2
- CR2-A
A więc co mam na myśli: jakby to stwierdził Fernando Alonso: "All the time you have to leave the space". Nie przyciska się człowieka do ściany (szczególnie w Baku), a towarzysz z Red Bulla to zrobił. I to dwa razy. Cud, że nie skończyło się z uszkodzeniami.
Co do incydentu przy T3:
Tutaj poleciał mały braketest. Doszło nawet do kontaktu między mną a bolidem RBR. Kolejny raz szczęśliwie bez uszkodzeń, ALE takie zachowanie jest niewybaczalne (szczególnie, że dzisiaj było ostro).
Ogólnie rzecz biorąc proszę rozpatrzyć zachowanie Kubiego na torze. Rozumiem, że błędy mogą się zdarzać, ale takie zachowania są perfidne oraz nieakceptowalne. Ja sam próbuję jeździć czysto, a jeżeli ktoś ma wątpliwości to niech spojrzy na okrążenie 20. (jego początek) i mój manewr wyprzedzania - starałem się go trzymać w miarę czysto, zostawić miejsce po zewnętrznej. Jeżeli ktoś myśli, że coś niby zrobiłem - tak, zablokowałem lekko koła, ale zostawiałem plac po zewnętrznej. W trakcie wchodzenia w zakręt widać jak Red Bull nagle pojawia się na wysokości mojego siedzenia. Tu nie ma mowy o moim przewinieniu, tylko znowu on próbuje we mnie wjechać. Dziękuję za wykład i liczę na sprawiedliwą decyzję sędziów. A to nie koniec skarg z tego wyścigu
Twój nick: WojtinhoYT-PL
Nick zgłaszanego: Kubi1232003
GP i nr okrążenia: VRL PS4 Azerbeijan GP, okr. 1. (start) oraz okr. 3.
Dowód wideo: https://www.youtube.com/watch?v=h7CDVJsmx0M (30:02 oraz 30:30 przy okrążeniu nr. 1, oraz 33:35 przy okr. 3)
Opisy zdarzeń:
Oba incydenty przy zakręcie 1 (start oraz okr. 3): tu polecą punkty z regulaminu CRC pod nazwą:
- GC-1
- GC-2
- CR2-A
A więc co mam na myśli: jakby to stwierdził Fernando Alonso: "All the time you have to leave the space". Nie przyciska się człowieka do ściany (szczególnie w Baku), a towarzysz z Red Bulla to zrobił. I to dwa razy. Cud, że nie skończyło się z uszkodzeniami.
Co do incydentu przy T3:
Tutaj poleciał mały braketest. Doszło nawet do kontaktu między mną a bolidem RBR. Kolejny raz szczęśliwie bez uszkodzeń, ALE takie zachowanie jest niewybaczalne (szczególnie, że dzisiaj było ostro).
Ogólnie rzecz biorąc proszę rozpatrzyć zachowanie Kubiego na torze. Rozumiem, że błędy mogą się zdarzać, ale takie zachowania są perfidne oraz nieakceptowalne. Ja sam próbuję jeździć czysto, a jeżeli ktoś ma wątpliwości to niech spojrzy na okrążenie 20. (jego początek) i mój manewr wyprzedzania - starałem się go trzymać w miarę czysto, zostawić miejsce po zewnętrznej. Jeżeli ktoś myśli, że coś niby zrobiłem - tak, zablokowałem lekko koła, ale zostawiałem plac po zewnętrznej. W trakcie wchodzenia w zakręt widać jak Red Bull nagle pojawia się na wysokości mojego siedzenia. Tu nie ma mowy o moim przewinieniu, tylko znowu on próbuje we mnie wjechać. Dziękuję za wykład i liczę na sprawiedliwą decyzję sędziów. A to nie koniec skarg z tego wyścigu
Cytat z KuBi1232003 data 25 sierpnia, 2019, 12:08Moim zdaniem jeżeli chodzi o incydenty na okrążeniach 1. i 3. była tam walka i w prawdziwym F1 były one uznane jako incydenty wyścigowe. Jeżeli chodzi o rzekomego braketesta, nie miałem takiego zamiaru, po prostu zachamowałem przed zakrętem żeby dobrze w niego wjechać. A na okr. 20. jeżeli to był czysty manewr to moje poprzednie były tym bardziej czyste.
Moim zdaniem jeżeli chodzi o incydenty na okrążeniach 1. i 3. była tam walka i w prawdziwym F1 były one uznane jako incydenty wyścigowe. Jeżeli chodzi o rzekomego braketesta, nie miałem takiego zamiaru, po prostu zachamowałem przed zakrętem żeby dobrze w niego wjechać. A na okr. 20. jeżeli to był czysty manewr to moje poprzednie były tym bardziej czyste.
Cytat z WojtinhoYT-PL data 25 sierpnia, 2019, 19:06Naprawdę? Nie zostawianie miejsca KOMPLETNIE to incydent wyścigowy? Proszę cię...
Naprawdę? Nie zostawianie miejsca KOMPLETNIE to incydent wyścigowy? Proszę cię...
Cytat z KuBi1232003 data 25 sierpnia, 2019, 19:17Max Verstappen - Charles Leclerc, Austria 2019 😉
Max Verstappen - Charles Leclerc, Austria 2019 😉
Cytat z Mohito data 27 sierpnia, 2019, 18:22Opis: Obydwa przejazdy przez t1 na 1 i 3 okrążeniu były bardzo na limicie, ale gdy KuBi widział, że zostawił minimalnie za mało miejsca, odjeżdżał od zewnętrznej na wyjściu, żeby zostawić jednak miejsce dla Wojtinho i żeby ten nie uderzył w bandę. Sytuacja z t3 nie może zostać zaklasyfikowana jak braketest, ponieważ Kubi przejechałby t3 w normalny sposób(patrząc na to, jak się składał w ten zakręt). Uderzenie od Wojtinho powoduje u Kubiego uślizg tylnej osi i uderzenie w zewnętrzną bandę.
Werdykt: Wszystkie incydenty zostają zakwalifikowane jako incydenty wyścigowe.
Ostrzeżenie dla KaZyRa za niepotrzebne wypowiadanie się w nieswojej skardzeNotka: Oskarżający Wojtinho powołuje się na swój atak na 20 okrążeniu uznając go za próbę zagrania czysto i fair, a sam manewr kończy się tak samo, albo nawet i gorzej, niż sytuacje z okrążeń 1 i 3. Myślę, że warte byłoby przemyślenie swojej jazdy, nim uzna się zagrywki innych jako nieczyste.
Opis: Obydwa przejazdy przez t1 na 1 i 3 okrążeniu były bardzo na limicie, ale gdy KuBi widział, że zostawił minimalnie za mało miejsca, odjeżdżał od zewnętrznej na wyjściu, żeby zostawić jednak miejsce dla Wojtinho i żeby ten nie uderzył w bandę. Sytuacja z t3 nie może zostać zaklasyfikowana jak braketest, ponieważ Kubi przejechałby t3 w normalny sposób(patrząc na to, jak się składał w ten zakręt). Uderzenie od Wojtinho powoduje u Kubiego uślizg tylnej osi i uderzenie w zewnętrzną bandę.
Werdykt: Wszystkie incydenty zostają zakwalifikowane jako incydenty wyścigowe.
Ostrzeżenie dla KaZyRa za niepotrzebne wypowiadanie się w nieswojej skardze
Notka: Oskarżający Wojtinho powołuje się na swój atak na 20 okrążeniu uznając go za próbę zagrania czysto i fair, a sam manewr kończy się tak samo, albo nawet i gorzej, niż sytuacje z okrążeń 1 i 3. Myślę, że warte byłoby przemyślenie swojej jazdy, nim uzna się zagrywki innych jako nieczyste.