VRL PS4 | GP Azerbejdżanu, okr. 21 i 22 | TheJamson | kaczy88PL
Cytat z TheJamson data 24 sierpnia, 2019, 22:35Twój nick: TheJamsonNick zgłaszanego: kaczy88PL
GP i nr okrążenia: GP Azerbejdżanu, okr. 21 i 22 (względem lidera, dla mnie okr. 20 i 21)
Dowód video: https://www.youtube.com/watch?v=y0LsTHn9ynQ (sytuacja 1: 0:00 - 0:34; sytuacja 2: 0:52 - 1:19; sytuacja 3: 1:47 - 2:03)
Opis zdarzenia:
Sytuacja 1: Po pit-stopie spadłem na kaczego, który jechał na po części zużytych medach (gdzie ja miałem nowe softy) i męczył się na nich. Ja ewidentnie do kaczego odrabiałem po sekcji zamkowej i po wyjściu z 16 byłem tylko pół bolidu za nim. Po wyjściu nie jechał o wiele wolniej w zakrętach, tak jakby miał uszkodzony bolid, przez co bardzo straciłem do kaczego.
Jeśli miał uszkodzony bolid jest w CRC zapis: "DC-1 Obowiązkiem spoczywającym tylko i wyłącznie na kierowcy uszkodzonego pojazdu jest dołożenie wszelkich starań w celu minimalizacji stwarzanego przez jego wóz zagrożenia oraz uniknięcia kontaktu z innym wozem. Uszkodzony samochód nie ma żadnych praw ponad inne samochody.". Powinien mnie widzieć i przepuścić i gdybym nie zwolnił na 100% doszło by do kolizji.
Sytuacja 2: Doganiam kaczego po sytuacji 1 i po T2 zaczynam go wyprzedzać, pomiędzy T3 a T4 jedziemy koło w koło, ale przed T4 kaczy wjeżdża w moją linie jazdy gdy zaczynam skręcać, dochodzi do mikrokontaktu, przez co blokuje minimalnie koło i stracę ok. 3 dziesiąte do kaczego po wyjściu z zakrętu.
Tu przywołuje zapis w CRC: "CR-4 Wszelkie manewry wyprzedzania muszą odbywać się w granicach toru wyznaczonych przez białe linie. Wyprzedzający w trakcie przejazdu zakrętu nie może zbytnio wypychać rywala poza tor. W wyjątkowych sytuacjach dozwolone jest delikatne wypchnięcie rywala podczas przejazdu przez zakręt, ale nie więcej niż dwa koła wyprzedzanego mogą znaleźć się poza torem. W przypadku gdy kierowca atakujący zauważy, że nie zostawił wyprzedzanemu wystarczająco dużo miejsca jest zobowiązany do łagodzenia skutków jego powrotu na tor.". Tym bardziej w Baku, gdzie ściany są limitem toru i łatwo w nie wjechać. Dodam jeszcze radio Fernando Alonso: "All the time you have to leave the space". Powtarzam, NIE WOLNO przyciskać ludzi do ścian.
Sytuacja 3: Jest tu mój błąd jednak, ewidentnie nie spodziewałem się, że kaczy będzie tak wcześnie hamować, miałem ok. 100m straty, ja hamowałem troszeczkę za późno, ale było widać, że kaczy jedzie z o wiele niższą prędkością w zakręcie niż jedzie się normalnie, dlatego jeśli jego bolid był uszkodzony to obowiązuje punkt DC-1 i zjeżdża do pitu.
Oczywiście też jest punkt RA-1, jednak kiedy zauważyłem to, że kaczy jest wolniejszy było za późno.
Staram się jeździć czysto, też nie lubię tego toru, tak się złożyło, jak coś to przepraszam. A tobie kaczy polecam przeczytać jeszcze raz CRC 😉, sam to czytałem po Bahrajnie.
Nick zgłaszanego: kaczy88PL
GP i nr okrążenia: GP Azerbejdżanu, okr. 21 i 22 (względem lidera, dla mnie okr. 20 i 21)
Dowód video: https://www.youtube.com/watch?v=y0LsTHn9ynQ (sytuacja 1: 0:00 - 0:34; sytuacja 2: 0:52 - 1:19; sytuacja 3: 1:47 - 2:03)
Opis zdarzenia:
Sytuacja 1: Po pit-stopie spadłem na kaczego, który jechał na po części zużytych medach (gdzie ja miałem nowe softy) i męczył się na nich. Ja ewidentnie do kaczego odrabiałem po sekcji zamkowej i po wyjściu z 16 byłem tylko pół bolidu za nim. Po wyjściu nie jechał o wiele wolniej w zakrętach, tak jakby miał uszkodzony bolid, przez co bardzo straciłem do kaczego.
Jeśli miał uszkodzony bolid jest w CRC zapis: "DC-1 Obowiązkiem spoczywającym tylko i wyłącznie na kierowcy uszkodzonego pojazdu jest dołożenie wszelkich starań w celu minimalizacji stwarzanego przez jego wóz zagrożenia oraz uniknięcia kontaktu z innym wozem. Uszkodzony samochód nie ma żadnych praw ponad inne samochody.". Powinien mnie widzieć i przepuścić i gdybym nie zwolnił na 100% doszło by do kolizji.
Sytuacja 2: Doganiam kaczego po sytuacji 1 i po T2 zaczynam go wyprzedzać, pomiędzy T3 a T4 jedziemy koło w koło, ale przed T4 kaczy wjeżdża w moją linie jazdy gdy zaczynam skręcać, dochodzi do mikrokontaktu, przez co blokuje minimalnie koło i stracę ok. 3 dziesiąte do kaczego po wyjściu z zakrętu.
Tu przywołuje zapis w CRC: "CR-4 Wszelkie manewry wyprzedzania muszą odbywać się w granicach toru wyznaczonych przez białe linie. Wyprzedzający w trakcie przejazdu zakrętu nie może zbytnio wypychać rywala poza tor. W wyjątkowych sytuacjach dozwolone jest delikatne wypchnięcie rywala podczas przejazdu przez zakręt, ale nie więcej niż dwa koła wyprzedzanego mogą znaleźć się poza torem. W przypadku gdy kierowca atakujący zauważy, że nie zostawił wyprzedzanemu wystarczająco dużo miejsca jest zobowiązany do łagodzenia skutków jego powrotu na tor.". Tym bardziej w Baku, gdzie ściany są limitem toru i łatwo w nie wjechać. Dodam jeszcze radio Fernando Alonso: "All the time you have to leave the space". Powtarzam, NIE WOLNO przyciskać ludzi do ścian.
Sytuacja 3: Jest tu mój błąd jednak, ewidentnie nie spodziewałem się, że kaczy będzie tak wcześnie hamować, miałem ok. 100m straty, ja hamowałem troszeczkę za późno, ale było widać, że kaczy jedzie z o wiele niższą prędkością w zakręcie niż jedzie się normalnie, dlatego jeśli jego bolid był uszkodzony to obowiązuje punkt DC-1 i zjeżdża do pitu.
Oczywiście też jest punkt RA-1, jednak kiedy zauważyłem to, że kaczy jest wolniejszy było za późno.
Staram się jeździć czysto, też nie lubię tego toru, tak się złożyło, jak coś to przepraszam. A tobie kaczy polecam przeczytać jeszcze raz CRC 😉, sam to czytałem po Bahrajnie.
Cytat z TheJamson data 25 sierpnia, 2019, 09:45https://www.youtube.com/watch?v=42J7E_ZONcY&feature=youtu.be&t=3744 Tu widać że odbijasz się ode mnie, a ja blokuje koło, choć na transmisji nie widać by dochodziło do kontaktu. Jednak cały czas trzeba pamiętać, że czasem transmisja nie jest najbardziej obiektywna..
https://www.youtube.com/watch?v=42J7E_ZONcY&feature=youtu.be&t=3744 Tu widać że odbijasz się ode mnie, a ja blokuje koło, choć na transmisji nie widać by dochodziło do kontaktu. Jednak cały czas trzeba pamiętać, że czasem transmisja nie jest najbardziej obiektywna..
Cytat z kaczy88PL data 25 sierpnia, 2019, 10:30Witam...
Powiem tak mój bolid nie był uszkodzony, dopiero po tym jak wjechałes w mój tył miałem uszkodzone skrzydło... Jeżeli w pierwszej sytuacji był delikatny kontakt to nie zespół on Ci wyścigu w żaden sposób... Natomiast Twój błąd no cóż widać na nagraniu które sam dostarczyłes... No ale sprawę pozostawiam w rękach sędziów
POZDRAWIAM 🙂 MIŁEGO DNIA 🙂
Witam...
Powiem tak mój bolid nie był uszkodzony, dopiero po tym jak wjechałes w mój tył miałem uszkodzone skrzydło... Jeżeli w pierwszej sytuacji był delikatny kontakt to nie zespół on Ci wyścigu w żaden sposób... Natomiast Twój błąd no cóż widać na nagraniu które sam dostarczyłes... No ale sprawę pozostawiam w rękach sędziów
POZDRAWIAM 🙂 MIŁEGO DNIA 🙂
Cytat z TheJamson data 25 sierpnia, 2019, 15:01Rozumiem, że mogłeś nie mieć na tych mediach lub ogólnie tempa w tym wyścigu, ale tym kontakt z mojej perspektywy był odczuwalny, na szczęście bez uszkodzeń, ale ogólnie trzeba zostawić poprawkę na serwery Codis, które jak ktoś ma minimalnie gorszy internet, to już wszystko się psuje. A co do 3 sytuacji, no to jeszcze raz przepraszam, ale byłem kompletnie zaskoczony twoją prędkością w zakręcie.
Pozdrawiam no i tego słonecznego dzionka 😃
Rozumiem, że mogłeś nie mieć na tych mediach lub ogólnie tempa w tym wyścigu, ale tym kontakt z mojej perspektywy był odczuwalny, na szczęście bez uszkodzeń, ale ogólnie trzeba zostawić poprawkę na serwery Codis, które jak ktoś ma minimalnie gorszy internet, to już wszystko się psuje. A co do 3 sytuacji, no to jeszcze raz przepraszam, ale byłem kompletnie zaskoczony twoją prędkością w zakręcie.
Pozdrawiam no i tego słonecznego dzionka 😃
Cytat z TheJamson data 25 sierpnia, 2019, 15:15I nie mam do ciebie o to pretensji, że jechałeś wolniej, no tylko musiałem Ciebie wyprzedzić jak najszybciej, ponieważ chcąc zrobić FL trzeba miejsca, a najlepiej jak wolny tor.
Też dlaczego ktoś chciałby się spytać dlaczego dałem 3 sytuację? Otóż po to by nie oszukiwać siebie i mieć czyste sumienie, a i tak kaczy złożył na mnie skargę. Ostatni raz PRZEPRASZAM i więcej razy przepraszać nie będę.
I nie mam do ciebie o to pretensji, że jechałeś wolniej, no tylko musiałem Ciebie wyprzedzić jak najszybciej, ponieważ chcąc zrobić FL trzeba miejsca, a najlepiej jak wolny tor.
Też dlaczego ktoś chciałby się spytać dlaczego dałem 3 sytuację? Otóż po to by nie oszukiwać siebie i mieć czyste sumienie, a i tak kaczy złożył na mnie skargę. Ostatni raz PRZEPRASZAM i więcej razy przepraszać nie będę.
Cytat z Mohito data 27 sierpnia, 2019, 19:13Opis: Przy pierwszej sytuacji nic się nie dzieje, tylko wolniejsza jazda kaczego przez szybką sekcję w S3. W drugiej sytuacji Jamson zostaje lekko uderzony na dohamowaniu, ale nie jest to nic poważnego i może dalej kontynuować jazdę bez problemu. W ostatniej sytuacji nie trafia on w punkt hamowania, przez co uderza w kaczego, posyłając go na bandę. W rezultacie obydwaj jadą uszkodzonymi bolidami.
Werdykt: Za całokształt +10 sek i 1PK dla TheJamsona
Opis: Przy pierwszej sytuacji nic się nie dzieje, tylko wolniejsza jazda kaczego przez szybką sekcję w S3. W drugiej sytuacji Jamson zostaje lekko uderzony na dohamowaniu, ale nie jest to nic poważnego i może dalej kontynuować jazdę bez problemu. W ostatniej sytuacji nie trafia on w punkt hamowania, przez co uderza w kaczego, posyłając go na bandę. W rezultacie obydwaj jadą uszkodzonymi bolidami.
Werdykt: Za całokształt +10 sek i 1PK dla TheJamsona