Please or Zarejestruj się to create posts and topics.

VRL PS4 | Bahrain okr. 1&13 | Ari_asF | tomaszn81

Twój nick: Ari_asF
Nick zgłaszanego: tomaszn81
GP i nr okrążenia: 1 & 13
Dowód video: https://youtu.be/u1pSODlQbmI
Opis zdarzenia:

tomaszn81 - (0:58) moze ze zlosci poprzez zajscie w t8 (‘divebomb’ od Kazyr), zaatakowal z dosc daleka do zakretu nr10 ktory do tego najlepiej nie sluzy niszczac skrzydlo przeciwknika. Widac dokladnie ze bez kontaktu nie wyrobilby sie na wyjsciu z zakretu nr10. Nastepnie na okr 13 (1:15) podczas obrony na prostej startowej lekko odbil w lewo, lecz kiedy ja skrecilem w prawo i moje przednie kolo bylo juz obok tylnego kola tomaszn81, ten agresywnie skrecil w prawo nie pozostawiajac zadnego marginesu i zniszczyl 2 samochody. Na koncu z bocznej kamery widac pod jak ostrym katem ustawil samochod na prostej.

Nie wyobrazam sobie czystej walki z tym kierowca.

Co do 1 sytuacji, był to divebomb, ponieważ zostawiłeś dużo miejsca ale zarzuciło mnie podczas hamowania (zbyt szybkie zrzucanie biegów) i starałem się uniknąć kontaktu, niestety skręciłeś i nie było szans na jego uniknięcie. Mogłeś być zaskoczony nie patrząc na strzałki, nie dziwię się.
Co do 2 sytuacji był mój błąd, był on spowodowany chęcią zamknięcia drzwi w stylu Maxa Verstappena, jednak nie uwzględniłem różnicy prędkości pomiędzy nami i stąd ten kontakt. Zauważyłem na nagraniu, że po kontakcie oba samochody nienaturalnie wystrzeliły jak z torpedy (najbardziej mój tył) i to ja byłem bardziej poszkodowany. Było to zapewne spowodowane lagami serwera, ponieważ ja w ogóle nic nie poczułem na kierownicy. W innych grach taka sytuacja by się nie wydarzyła. Co jest jeszcze warte odnotowania to, że podczas rozpoczynania manewru byłem przed tobą całkowicie, jednak ww. różnica w prędkościach spowodowało, że doszło do kontaktu. Przyjmuję winę na klatę.

PS. Nie mam onboardu, bo zapomniałem go zapisać.

+ co do pierwszej sytuacji taki sam divebomb zrobił na mnie Tobi, tyle, że ja zostawiłem mu miejsce

To sprawdz sobie jeszcze raz jak daleko byles z tylu. Nie wyrobilbys sie w ten zakret, szczegolnie patrzac z jakim impetem wleciales juz w sam apex. To ze inni kierowcy tak robia akurat nic nie znaczy.

Co do drugiej sytuacji to akurat ja stracilem najwiecej bo bylem niewinny, do tego odrabilem straty po 1 okr. Zblizalem sie z duza predkoscia (i pierw odbiles lekko w lewo kiedy wyprzedzil cie modern) wiec nawet jakbys ‚obronil’ jak Verstappen to i tak bym cie wyprzedzil na jednej z kolejnych stref drs. To ze widzisz w tv jak kierowcy tak robia nie znaczy ze tez tak umiesz, szczegolnie dopiero na polowie prostej daleko od t1 i milimetr przed nosem. Niestety taka sytuacja mialaby rowniez miejsce w innych grach, to jest zwykle wjechanie w inny bolid. Przy jednym razie mozna powiedziec ze byl to blad, lecz inni kierowcy rowniez mieli z toba przygody.

Sorry ze wylewam frustracje ale w 2 wyscigi zniszczono mi 3 skrzydla i stracilem bardzo duzo punktow w generalce.

@ari_asf Ja rozumiem, też straciłem dużą szansę na punkty

Opis: Pierwsze wyprzedzanie to zwykły "bardge passing", divebomb dosyć późny uszkadzający skrzydło Ari_asF. Druga akcja to katastrofalny brak wyobraźni przestrzennej oraz brak umiejętności przewidywania gdzie znajdzie się samochód rywala. TheJamson postanawia zmienić swój tor jazdy, gdy Ari_asF znajduje się bardzo blisko swojego rywala. Odwołując się do punktu DD-2 regulaminu CRC: "Niedozwolona jest zbyt gwałtowna zmiana toru jazdy na prostej w momencie, gdy kierowca z tyłu jest w odległości około pół bolidu za tobą i mniejszej." TheJamson wykonuje taką zmianę toru jazdy, co powoduje kontakt między obydwoma kierowcami i zniszczenie wyścigu tej dwójki.

Werdykt: +30 sek i +3PK dla TheJamson. Zgodnie z punktem 7.7.2 regulaminu, kierowca TheJamson dostanie doliczone 30 sekund do rezultatu następnego wyścigu, który ten kierowca ukończy. Zgodnie z punktem 7.9 regulaminu, kierowca TheJamson otrzymuje dyskwalifikację z następnego wyścigu w Chinach.

Dominik has reacted to this post.
Dominik