Please or Zarejestruj się to create posts and topics.

VRL PS4 | Azerbeijan GP, okr. 3 | WojtinhoYT-PL | Tobi0415

Twój nick: WojtinhoYT-PL

Nick zgłaszanego: Tobi0415

GP i nr okrążenia: VRL PS4 Azerbeijan GP, okr. 1. (start) oraz okr. 3.

Dowód wideo: https://www.youtube.com/watch?v=h7CDVJsmx0M (34:26 oraz 35:05)

Opis zdarzenia: Straciłem pozycję po T5 na rzecz Kubiego (ale o nim w innej skardze). Tutaj natomiast chodzi o Tobiego, którego nie obchodziły reguły pod nazwami RA-1 i RA-2 (w RA-2 chodzi o fragment: "Kierowca ten ma jednak prawo używać dłuższej drogi hamowania, wcześniejszych punktów hamowania".). I właśnie tak robiłem, ponieważ tuż przede mną był agresywny Kubi. Tobi kompletnie o tym nie pomyślał i wjechał prosto we mnie, przy czym jeszcze zyskał pozycję. Chore zachowanie, bo po pierwsze: na torze się MYŚLI! I patrzy! A robi się to po to, by unikać takich sytuacji. Szczęśliwie zakończyło się bez moich uszkodzeń, ale i tak proszę o rozwagę.

Co do drugiej sytuacji: zostałem przyciśnięty do ściany. Byłem ZNACZNIE szybszy na sekcji zakrętów oraz próbowałem wyprzedzić Haasa po zewnętrznej, jednak NIE. Skończyłem z uszkodzonym skrzydłem. Nie było kompletnie szans z mojej strony na reakcję.

WojtinhoYT-PL has reacted to this post.
WojtinhoYT-PL

Opis: Pierwsza sytuacja to nieprzepisowe wyprzedzanie ze strony Tobiego.
W szybkiej sekcji zakrętów w S3 raczej się nie wyprzeda, a jeśli już się próbuje, trzeba być bardzo ostrożnym. W tej sytuacji Wojtinho chciał w dość oportunistyczny sposób uporać się z kierowcą Haasa i niestety dla niego skończyło się to uderzeniem w ścianę i urwaniem kawałka przedniego skrzydła.

Werdykt: Za całokształt +5 sek i 1PK dla Tobiego0415