VRL F6 | GP Rosji, okr. 15, 16 | Kondiash | LaHiTo
Cytat z Kondiash data 16 listopada, 2019, 20:25Twój nick: Kondiash
Nick zgłaszanego: LaHiTo
GP i numer okrążenia: GP Rosji, okr. 15 oraz 16 (i wiele innych)
Dowód video: https://www.youtube.com/watch?v=bGTrZzm48AE (53:35) (55:17)
Opis zdarzenia: Miarka się przebrała, zarzucam politykę nie zgłaszania nikogo. Jak ktoś mi wjeżdża w tyłek z impetem, to jestem w stanie zrozumieć - zdarza się. Ale jeśli ktoś specjalnie (w tym wypadku kierowca McLarena) jeździ po całej szerokości toru, zmienia linię jazdy około miliona razy na DRS-ie i jedzie wolniejszym tempem niż potrafi, byleby zepsuć komuś wyścig, to mnie oficjalnie szlag jasny trafia i krew nagła zalewa. Nie da się kogoś takiego zaatakować w żaden sposób, a jeśli już się próbuje, to kończy się kontaktem. To nie jest błąd czy brak umiejętności - to dobrze wykalkulowane chamstwo z premedytacją, żeby kierowcy z tyłu, wśród których znajduje się drugi zawodnik McLarena, mogli odrobić czas i dystans. Pluję na takie zachowanie.
W przypadku pierwszego timestampa widać wyraźnie jazdę od lewej do prawej (wszyscy widzą poza Marcelim), w przypadku drugiego widać niewiele, ale wydaje mi się że kamera uchwyciła bliźniaczo podobne zachowanie LaHiTo.
Twój nick: Kondiash
Nick zgłaszanego: LaHiTo
GP i numer okrążenia: GP Rosji, okr. 15 oraz 16 (i wiele innych)
Dowód video: https://www.youtube.com/watch?v=bGTrZzm48AE (53:35) (55:17)
Opis zdarzenia: Miarka się przebrała, zarzucam politykę nie zgłaszania nikogo. Jak ktoś mi wjeżdża w tyłek z impetem, to jestem w stanie zrozumieć - zdarza się. Ale jeśli ktoś specjalnie (w tym wypadku kierowca McLarena) jeździ po całej szerokości toru, zmienia linię jazdy około miliona razy na DRS-ie i jedzie wolniejszym tempem niż potrafi, byleby zepsuć komuś wyścig, to mnie oficjalnie szlag jasny trafia i krew nagła zalewa. Nie da się kogoś takiego zaatakować w żaden sposób, a jeśli już się próbuje, to kończy się kontaktem. To nie jest błąd czy brak umiejętności - to dobrze wykalkulowane chamstwo z premedytacją, żeby kierowcy z tyłu, wśród których znajduje się drugi zawodnik McLarena, mogli odrobić czas i dystans. Pluję na takie zachowanie.
W przypadku pierwszego timestampa widać wyraźnie jazdę od lewej do prawej (wszyscy widzą poza Marcelim), w przypadku drugiego widać niewiele, ale wydaje mi się że kamera uchwyciła bliźniaczo podobne zachowanie LaHiTo.
Cytat z LaHiTo data 16 listopada, 2019, 20:54Naprawdę bardzo mocno Cię Kondi za tą sytuację przepraszam, jest mi naprawdę głupio, bardzo żałuję i postanawiam poprawę. Będąc jakieś 0,5s przed Tobą (wydawało mi się że byłeś za daleko żeby się podpiąć w strumień) myślałem że nie robię nic złego, niestety się myliłem. Nie wiedziałem że nie można takich rzeczy robić przez co jest mi bardzo smutno i głupio... Jeszcze raz Cię bardzo przepraszam, głupio wyszło ale obiecuje że taka sytuacja się już więcej nie powtórzy.
Naprawdę bardzo mocno Cię Kondi za tą sytuację przepraszam, jest mi naprawdę głupio, bardzo żałuję i postanawiam poprawę. Będąc jakieś 0,5s przed Tobą (wydawało mi się że byłeś za daleko żeby się podpiąć w strumień) myślałem że nie robię nic złego, niestety się myliłem. Nie wiedziałem że nie można takich rzeczy robić przez co jest mi bardzo smutno i głupio... Jeszcze raz Cię bardzo przepraszam, głupio wyszło ale obiecuje że taka sytuacja się już więcej nie powtórzy.
Cytat z Mohito data 20 listopada, 2019, 19:14Opis: Na prostej z DRS LaHiTo wielokrotnie zmienia linię jazdy w obronie przed Kondiashem, gdzie dozwolona jest tylko jedna zmiana linii jazdy. W nieregulaminowy sposób utrudnia to wyprzedzanie przez Kondiasha.
Werdykt: +10 sek i 1PK dla LaHiTo oraz ostrzeżenie dla Kondiasha za niepotrzebne zwroty w skardze (np. "Pluję na takie zachowanie"; "wykalkulowane chamstwo")
Opis: Na prostej z DRS LaHiTo wielokrotnie zmienia linię jazdy w obronie przed Kondiashem, gdzie dozwolona jest tylko jedna zmiana linii jazdy. W nieregulaminowy sposób utrudnia to wyprzedzanie przez Kondiasha.
Werdykt: +10 sek i 1PK dla LaHiTo oraz ostrzeżenie dla Kondiasha za niepotrzebne zwroty w skardze (np. "Pluję na takie zachowanie"; "wykalkulowane chamstwo")