VRL F6 | GP Australii, 1 okrążenie| TKilla | Dominik
Cytat z TKiLLa GTi data 5 sierpnia, 2019, 23:13Twój nick: TKilla
Nick zgłaszanego:Dominik
GP i nr okrążenia: AUS, 1okr.
Dowód video: https://www.youtube.com/watch?v=K8-dU3qf5_8
Opis zdarzenia: po kontakcie spowodowanym przez zgłaszanego, straciłem praktycznie cale skrzydło, przez co musialem odbyć extra pit stop na naprawy
Twój nick: TKilla
Nick zgłaszanego:Dominik
GP i nr okrążenia: AUS, 1okr.
Dowód video: https://www.youtube.com/watch?v=K8-dU3qf5_8
Opis zdarzenia: po kontakcie spowodowanym przez zgłaszanego, straciłem praktycznie cale skrzydło, przez co musialem odbyć extra pit stop na naprawy
Cytat z Dominik data 8 sierpnia, 2019, 21:29Niestety moja powtórka się nie nagrała bo GF Experience nie chciał rozpocząć nagrywania.Z mojej perspektywy jechałem za Lahito i ktoś szybko nadjeżdżający z tyłu uderzył mnie w prawy tył bolidu spychając na bandę , kończąc mój wyścig.Patrząc na twój replay faktycznie wygląda na to, że ponoszę większa winę za ten incydent.Ja zapłaciłem za tą kolizje dużo wyższą cenę.
A tak na marginesie skarga jest regulaminowo bezzasadna bo:8.3 Termin na zgłaszanie skarg mija o północy dnia następującego po wyścigu (np. wyścig odbywa się w środę, więc termin na zgłaszanie skarg mija w czwartek o 23.59).
Niestety moja powtórka się nie nagrała bo GF Experience nie chciał rozpocząć nagrywania.Z mojej perspektywy jechałem za Lahito i ktoś szybko nadjeżdżający z tyłu uderzył mnie w prawy tył bolidu spychając na bandę , kończąc mój wyścig.Patrząc na twój replay faktycznie wygląda na to, że ponoszę większa winę za ten incydent.Ja zapłaciłem za tą kolizje dużo wyższą cenę.
A tak na marginesie skarga jest regulaminowo bezzasadna bo:
8.3 Termin na zgłaszanie skarg mija o północy dnia następującego po wyścigu (np. wyścig odbywa się w środę, więc termin na zgłaszanie skarg mija w czwartek o 23.59).
Cytat z Mohito data 9 sierpnia, 2019, 23:13Opis: Co prawda widać kontakt i utratę części przedniego skrzydła u TKilli, ale nie widzimy perspektywy Dominika, bez której ciężko stwierdzić, jak duża wina leży po jego stronie. Zwątpienie pojawia się dlatego, że widać lekki ruch kierownicy w lewo ze strony kierowcy STR i nie widzimy, czy była próba uniknięcia kontaktu ze strony kierowcy Racing Point.
Werdykt: Ostrzeżenie dla Dominika
Notka: Ponieważ jest to pierwszy weekend w sezonie, zdecydowaliśmy się rozpatrzeć skargi mimo tego, że wpłynęły po terminie. Następnym razem będziemy stricte trzymać się terminów składania skarg.
Opis: Co prawda widać kontakt i utratę części przedniego skrzydła u TKilli, ale nie widzimy perspektywy Dominika, bez której ciężko stwierdzić, jak duża wina leży po jego stronie. Zwątpienie pojawia się dlatego, że widać lekki ruch kierownicy w lewo ze strony kierowcy STR i nie widzimy, czy była próba uniknięcia kontaktu ze strony kierowcy Racing Point.
Werdykt: Ostrzeżenie dla Dominika
Notka: Ponieważ jest to pierwszy weekend w sezonie, zdecydowaliśmy się rozpatrzeć skargi mimo tego, że wpłynęły po terminie. Następnym razem będziemy stricte trzymać się terminów składania skarg.