Please or Zarejestruj się to create posts and topics.

VRL F6 | GP Australii, 1 okrążenie| TKilla | Dominik

Twój nick: TKilla
Nick zgłaszanego:Dominik
GP i nr okrążenia: AUS, 1okr.
Dowód video: https://www.youtube.com/watch?v=K8-dU3qf5_8
Opis zdarzenia: po kontakcie spowodowanym przez zgłaszanego, straciłem praktycznie cale skrzydło, przez co musialem odbyć extra pit stop na naprawy

Niestety moja powtórka się nie nagrała bo GF Experience nie chciał rozpocząć nagrywania.Z mojej perspektywy jechałem za Lahito i ktoś szybko nadjeżdżający z tyłu uderzył mnie w prawy tył bolidu spychając na bandę , kończąc mój wyścig.Patrząc na twój replay faktycznie wygląda na to, że ponoszę większa winę za ten incydent.Ja zapłaciłem za tą kolizje dużo wyższą cenę.
A tak na marginesie skarga jest regulaminowo bezzasadna bo:

8.3 Termin na zgłaszanie skarg mija o północy dnia następującego po wyścigu (np. wyścig odbywa się w środę, więc termin na zgłaszanie skarg mija w czwartek o 23.59).

Opis: Co prawda widać kontakt i utratę części przedniego skrzydła u TKilli, ale nie widzimy perspektywy Dominika, bez której ciężko stwierdzić, jak duża wina leży po jego stronie. Zwątpienie pojawia się dlatego, że widać lekki ruch kierownicy w lewo ze strony kierowcy STR i nie widzimy, czy była próba uniknięcia kontaktu ze strony kierowcy Racing Point.

Werdykt: Ostrzeżenie dla Dominika

Notka: Ponieważ jest to pierwszy weekend w sezonie, zdecydowaliśmy się rozpatrzeć skargi mimo tego, że wpłynęły po terminie. Następnym razem będziemy stricte trzymać się terminów składania skarg.