VRL F2 | GP Chin | 1 okr. | Bialy | Karhes
Cytat z Bialy data 18 sierpnia, 2019, 20:40Twój nick: Bialy
Nick zgłaszanego: Karhes
GP i nr okrążenia: GP Chin / okr.1
Dowód video: (24:55) https://youtu.be/IbtyenH4Bj8?t=1495
Opis zdarzenia: Jedziemy z Karhesem side by side. Karhes nie zostawił mi wystarczająco dużo miejsca, po czym dochodzi do kontaktu, stawia mnie bokiem i uszkadzam solidnie swój bolid tracąc walkę o podium.
Twój nick: Bialy
Nick zgłaszanego: Karhes
GP i nr okrążenia: GP Chin / okr.1
Dowód video: (24:55) https://youtu.be/IbtyenH4Bj8?t=1495
Opis zdarzenia: Jedziemy z Karhesem side by side. Karhes nie zostawił mi wystarczająco dużo miejsca, po czym dochodzi do kontaktu, stawia mnie bokiem i uszkadzam solidnie swój bolid tracąc walkę o podium.
Cytat z Karhes data 19 sierpnia, 2019, 01:06Niestety nie mam materiału video ze swojej kamery bo gdy nagrywam to potem mam sciny z gry, ale zdecydowanie na filmie z transmisji nie widać dobrze tej sytuacji. Byłem niemalże całą długością bolidu przed Białym, ale widziałem, że nie chce odpuścić więc zostawiłem tyle miejsca by Biały również się zmieścił w zakręcie. Jak widać jadę bardziej środkiem niż scinam do wewnętrznej więc świadomie ustąpilem Bialemu miejsca. Musiałem mieć również na uwadze że w połowie zakrętu siła odsrodkowa wyrzuca bolid do prawej strony więc jeśli bym zostawił choć trochę więcej miejsca to sam bym wylądował na trawie i nie zmieścił się w zakręcie. Tyle ode mnie jeśli chodzi o ten incydent 😉
Niestety nie mam materiału video ze swojej kamery bo gdy nagrywam to potem mam sciny z gry, ale zdecydowanie na filmie z transmisji nie widać dobrze tej sytuacji. Byłem niemalże całą długością bolidu przed Białym, ale widziałem, że nie chce odpuścić więc zostawiłem tyle miejsca by Biały również się zmieścił w zakręcie. Jak widać jadę bardziej środkiem niż scinam do wewnętrznej więc świadomie ustąpilem Bialemu miejsca. Musiałem mieć również na uwadze że w połowie zakrętu siła odsrodkowa wyrzuca bolid do prawej strony więc jeśli bym zostawił choć trochę więcej miejsca to sam bym wylądował na trawie i nie zmieścił się w zakręcie. Tyle ode mnie jeśli chodzi o ten incydent 😉
Cytat z Bialy data 19 sierpnia, 2019, 11:28Też niestety nie mogę nagrywać swojego onboardu, bo mam ten sam problem co Ty. Z mojego POV za mało miałem miejsca, mówię co widziałem. Poczekajmy na decyzję sędziów.
Też niestety nie mogę nagrywać swojego onboardu, bo mam ten sam problem co Ty. Z mojego POV za mało miałem miejsca, mówię co widziałem. Poczekajmy na decyzję sędziów.
Cytat z Karhes data 19 sierpnia, 2019, 14:31Trochę słabo, bo ty również niby jesteś sędzią tak jak pisze na stronie, więc możesz na swoją korzyść podjąć deyczję XDD Nie no joke, nie wiem jak tam podejmujecie decyzję ale wierzę w obiektywne rozpatrzenie tej sprawy. Szkoda że Biały poleciałeś bo mogła być potem dobra walka, ale nie miałem na celu cię skasować a wręcz kiedy wchodziliśmy obaj w ten zakręt moim celem było zostawić ci tyle miejsca ile mogę bym sam na tym nie stracił. No ale pożyjemy zobaczymy.
Trochę słabo, bo ty również niby jesteś sędzią tak jak pisze na stronie, więc możesz na swoją korzyść podjąć deyczję XDD Nie no joke, nie wiem jak tam podejmujecie decyzję ale wierzę w obiektywne rozpatrzenie tej sprawy. Szkoda że Biały poleciałeś bo mogła być potem dobra walka, ale nie miałem na celu cię skasować a wręcz kiedy wchodziliśmy obaj w ten zakręt moim celem było zostawić ci tyle miejsca ile mogę bym sam na tym nie stracił. No ale pożyjemy zobaczymy.
Cytat z Mohito data 21 sierpnia, 2019, 16:29Opis: Z kamery telewizyjnej niewiele widać, aczkolwiek można przypuszczać, że Karhes jechał środkiem toru, zostawiając miejsce Białemu po wewnętrznej. Biały prawdopodobnie złapał podsterowność w środku zakrętu i uderzył w bolid Karhesa, co spowodowało ciąg incydentów, przez które Biały spadł na koniec stawki. Bez onboardów ciężko stwierdzić czyjąkolwiek winę w tej sytuacji.
Werdykt: Incydent wyścigowy.
Opis: Z kamery telewizyjnej niewiele widać, aczkolwiek można przypuszczać, że Karhes jechał środkiem toru, zostawiając miejsce Białemu po wewnętrznej. Biały prawdopodobnie złapał podsterowność w środku zakrętu i uderzył w bolid Karhesa, co spowodowało ciąg incydentów, przez które Biały spadł na koniec stawki. Bez onboardów ciężko stwierdzić czyjąkolwiek winę w tej sytuacji.
Werdykt: Incydent wyścigowy.