Please or Zarejestruj się to create posts and topics.

VRL F1 - Podział splitów - Sezon 9

Tygodnie oczekiwań nareszcie zakończone! Z ogromną przyjemnością i dumą prezentujemy Wam wyniki rekrutacji. Przeczytajcie dokładnie Wszystko z tego tematu, aby wiedzieć o wszystkim!

Liga VRL F1 staje się teraz miejscem rywalizacji większej ilości kierowców. Z tego względu powstały 3 splity/dywizje/podligi oznaczone jako VRL F1, VRL F2 i VRL F3. Termin odbywania się wyścigów:

• VRL F3 - środa, 20:30
  • VRL F2 - piątek, 20:30
  • VRL F1 - niedziela, 20:30

Asysty dostępne w poszczególnych splitach:

Podczas dzielenia kierowców na splity kierowaliśmy się:

• asystami z jakich korzystają
  • doświadczeniem ligowym i poprzednimi startami w VRL
  • wynikami próby czasowej
  • dbałością o odpowiedzi w formularzu

Objaśnienie do powyższej listy:

• Numerek (1-20) definiuje pierwszeństwo do wyboru zespołu i został wybrany na podstawie: klasyfikacji S8 oraz wyników próby czasowej (od najlepszych).
  • Pierwszeństwo wśród kierowców rezerwowych również jest ściśle ustalona. Nie zrażajcie się! Mamy już sporo doświadczenia i zapewniamy Was, że prędzej czy później będziecie mogli startować regularnie, bo ktoś się wycofa.
  • Jeżeli ktoś ma zastrzeżenia co do podziału splitów (np. nie pasuje mu termin wyścigów lub chciałby przejść się z pozycji kierowcy F3 na rezerwowego F2) proszę koniecznie o odpowiedź pod tym postem.

Co Was teraz czeka:

• Przechodzicie do wątków z wyborem bolidów dla poszczególnych splitów! Wszystkie zasady są tam wyraźnie opisane. Musicie napisać tam post. Kliknij: VRL F1, VRL F2, VRL F3.
  • Dołączajcie do Discorda VRL, zakładajcie konta na stronie (jeśli ktoś jeszcze tego nie zrobił).
  • Niedługo pojawi się aktualizacja do regulaminu, która wyjaśni kilka kwestii, wyczekujcie!
Dotch, NaraPLN and 4 other users have reacted to this post.
DotchNaraPLNPokiRobertosPOLSebolinhoPawlowsky

Info z ostatniej chwili:
Musi dojść do jednej zamiany - @MaTTyPL nie da rady jednak startować w F1, więc zwolniło się miejsce na rezerwie najwyższego splitu. Proszę o swoje kandydatury spośród pierwszych 10 osób splitu F2.
Edit.
Obrazek zaktualizowany. Opcja awansu cały czas aktualna.

Info #2:
Petlowski rezygnuje ze startów w VRL F3.

Wszystko fajnie, wszystko super....ale te wyścigi w środę o 20:30......

Przypuszczam że jakaś część kierowców w VRL F3 pracuje (w tym ja) przez co udział w wyścigu w środku tygodnia o tej godzinie jest niezbyt możliwy. (zależne od zmiany w pracy (głównie drugie od 14-22) i ewentualnie nocne (22-6..gdyż wyścig z kwalifikacjami będzie podchodził pod półtorej godziny), a tacy kierowcy na pewno by chcieli rywalizować w większej ilości wyścigów.  Ja wiem że tam się sugerujecie wypełnionymi formularzami ale no tak jak mówię... nie każdy będzie wstanie rywalizować o tej porze w takim dniu. (Na discordzie już widziałem wpis kogoś że ta godzina go wyklucza) Wydaje mi się jednak że większość osób ma więcej czasu w weekendy, np sobota, przez co osoby pracujące nie będą miały większych problemów ze startami.  To jest tylko moja opinia w tym temacie. Pozdrawiam 😉

@Sebolinho Dzięki za wiadomość. Ustaliliśmy, że 20.30 jeszcze nie jest wyjątkowo nieludzka i będzie to termin, który przede wszystkim odpowiada komentatorom (tutaj był największy problem z F3) i osobom, które zajmują się wyścigiem. Ważne jest to, że kierowcy biorą udział w niezliczonej ilości różnych lig, a większość z nich przypada właśnie w weekend. Nie chcieliśmy zbytnio z nimi kolidować i tylko takie rozwiązanie było możliwie optymalne dla większości. Od nowego sezonu na pewno się to nieco zmieni i wyścigi będą odbywać się również we wcześniejszych porach. Póki co jedyne co mogę Ci zaproponować to ewentualne przejście na rezerwę do F2 jeżeli jesteś w stanie zrezygnować z asyst. Dzięki za opinię, staramy się jak możemy.

Info #3:
@meżikk rezygnuje ze startów, więc @Ghost04 awansuje na kierowcę podstawowego.

Info #4
@RSK dołącza jako rezerwa splitu F3.

#Info 5
@PEZI rezygnuje z ligi, więc @Bialy3 awansuje na kierowcę podstawowego (Ferrari).

@sebolinho no właśnie tutaj liczyłem na wyścigi pt, sob, ndz ale nie zgodzę się z Tobą. Bardzo dobry przykład lig na assetto corsie pokazuje że jazda w ciągu tygodnia roboczego wychodzi lepiej niż w weekend. Ligi na F1 mają tendencję do wyścigów w weekend co dla mnie jest absolutnie bez różnicy a nawet momentami wypada gorzej, tu ktoś jakaś impreza, wyjście ze znajomymi bla bla...Wg mnie właśnie osoby pracujące wolą mieć weekend wolny więc wyścigi w tygodniu są dobrym rozwiązaniem ale to moja opinia, a jeśli już to późniejsza godzina jest lepsza taka 20:30/21. Nigdy wszystkim każda godzina i dzień nie będzie odpowiadać 😉

#Info 6
@Wazzza73 zostaje kierowcą rezerwowym w splicie F1.

@7even zostaje kierowcą rezerwowym w splicie F3.

Zamykamy zgłoszenia dla osób jeżdżących na asystach. Liczba rezerwowych w VRL F3 jest już na tyle pokaźna, że nie ma sensu jej wydłużać.

Formularz póki co wciąż otwarty dla osób bez asyst, ale prawdopodobnie niedługo i to się to zmieni.