Please or Zarejestruj się to create posts and topics.

F4 GP MONACO | okr. 37 | Bober

Mój nick: BobeR
Nick zgłaszanego: Ligenz
GP MONACO , okr: 37
Video: Relacja z wyścigu na żywo VRL na YouTube czas: 1:05:07
Opis zdarzenia: Nie umyślne zamknięcie, zajechanie drogi w tunelu które mogło doprowadzić do kraksy dwóch bolidów.

link do filmiku: https://youtu.be/ITLG1Jg-5GY

Moim jedynym celem w tym wyścigu było dojechanie do mety, także na pewno nie próbowałem wciskać Cię w ścianę. Co do samego incydentu to moim zdaniem nie miałeś wypracowanego wystarczającego overlapa do ataku w tym zakręcie. Obrałem normalną linie wyścigową, ponieważ jak pójdziesz za szeroko w tym zakręcie to może wyrzucić cię na ściane i najlepszym wypadku kończysz bez lotki. Ten mały zakręt jest wbrew pozorom ciasny i otwiera się dopiero na wyjściu. W mojej ocenie nie było szans żebyśmy przejechali go razem. Jak tylko zobaczyłem i "poczułem", ze jednak wciskasz się po wew. to zostawiłem Ci tyle miejsca ile tylko mogłem.

Dodatkowo na ostatnim zakręcie tego okrążenia trąciłeś mnie lekko na wyjściu przez co straciłem trakcję, a Ty miałeś ułatwione zadanie podczas wyprzedzania. Nie starałem się już wtedy bronić pozycji, bo wiedziałem, że na pewno nie dojedziemy do mety.

Opis: ligenz ściska BobeRa do ściany przy próbie obrony pozycji, na szczęście nic poważnego się nie dzieje.

Werdykt:  +5 sek i 1PK dla ligenza