Please or Zarejestruj się to create posts and topics.

Sezon 10 - pomysły, ankiety, propozycje kierowców

Cześć!

W tym temacie możecie podzielić się wszelkimi pomysłami na zmiany, urozmaicenie rozgrywek w VRL podczas sezonu 10. Prosimy oczywiście jedynie o poważne i realne wizje.

Co na pewno nas czeka:

• Splity na PS4 i XBOX
  • Mała ilość miejsc dla osób na asystach. Skupiamy się na jeździe bez nich
  • Nowe intro i szata graficzna; ulepszenie strony, aby nie straszyła pustkami
  • Przeniesienie terminu VRL F1, aby nie kolidowało z AOR
  • Testy przedsezonowe na grze F1 2019
  • oraz wiele innych zmian, które są jeszcze dogrywane

Ankieta! Zachęcamy do wypełnienia wszystkie osoby, które planują jazdę w przyszłym sezonie ligi VRL. Jest to niezobowiązująca ankieta. Chcemy jedynie rozejrzeć się w sytuacji. Dziękujemy za pomoc!

► ANKIETA ◄

Wywiady z wybranymi, ciekawymi kierowcami z konća i środka stawki, np. osoba, która spowodowała wypadek lub przejechała bardzo dobry wyścig mimo braku podium. W skrócie większe zainteresowanie kierowcami, którzy nie walczą co tydzień o podium.

RSK, Pezi and 3 other users have reacted to this post.
RSKPeziLas24LexousLaHiTo
Cytat z PLBogin data Czerwiec 12, 2019, 19:09

Wywiady z wybranymi, ciekawymi kierowcami z konća i środka stawki, np. osoba, która spowodowała wypadek lub przejechała bardzo dobry wyścig mimo braku podium. W skrócie większe zainteresowanie kierowcami, którzy nie walczą co tydzień o podium.

Bardzo dobry pomysł na uzupełnienie strony / facebooka / ew. youtube'a. Myślę, że możemy to realizować.

Może jakaś oficjalna sesja treningowa, niekoniecznie od razu transmitowana, jedna sesja dla wszystkich splitów i pewnie byłaby sensowna ilość osób

Lexous has reacted to this post.
Lexous

Jeśli będzie tyle kierowców to podzielić to tak aby jeden ze splitow względem asyst był średnio zaawansowany da to więcej walk na torze i będzie bardziej widowiskowy.

Przykłady

F1 bez asyst

F2 bez asyst

F3 tylko linia i sugerowany bieg

F4 wszystkie asysty.

Dotch, RSK and Las24 have reacted to this post.
DotchRSKLas24
Cytat z DAx data Czerwiec 13, 2019, 09:56

Może jakaś oficjalna sesja treningowa, niekoniecznie od razu transmitowana, jedna sesja dla wszystkich splitów i pewnie byłaby sensowna ilość osób

Taka sesja to w porządku pomysł. Przeszkodą jest to, że to jednak jest kolejna sesja do przypilnowania przez organizatorów. Wiązałoby się to z wyznaczeniem kogoś do tych treningów; coś pomyślimy w tej kwestii.

Cytat z Maniek data Czerwiec 13, 2019, 16:00

Jeśli będzie tyle kierowców to podzielić to tak aby jeden ze splitow względem asyst był średnio zaawansowany da to więcej walk na torze i będzie bardziej widowiskowy.

Przykłady

F1 bez asyst

F2 bez asyst

F3 tylko linia i sugerowany bieg

F4 wszystkie asysty.

Nasz wstępny plan zakłada podobny scenariusz, ale wyjść może zarówno 5 jak i 3 splity. Wszystko ostatecznie rozegra się o liczbę chętnych do jazdy ludzi. Zastrzeżenie: w pierwszej kolejności będziemy przyjmować ludzi bez asyst, miejsca dla asystowiczów będą mocno ograniczone.

Myślę, że co do splotów mamy jeszcze PS4 i XBOXa, jednak jak przy PS4 zainteresowanie jest, tak przy XBOXie będzie problem i trzeba się zareklamować. Najwyraźniej będziemy mieć 5 splitów i na tą chwilę najbardziej prawdopodobnie będzie tak:

F1 - bez asyst

F2 - bez asyst

F3 - z asystami

PSF1 - bez asyst (F1 na PS4)

XBF1 - bez asyst

+F4 - z asystami (gdyby któraś z konsolowych splitów nie miała wszystkich wymaganych zawodników, F4 zastąpiła by dzisiejszą F3, a F3 miała by z asyst jedynie to linię, trakcję i sugerowany bieg)

Stworzenie splitu dla początkujących kierowców z asystami . Aby kierowcy mogli się rozwijać  i zapoznawać z ligą VRL . Sam chciałbym zacząć moją przygodę z vrl ale jestem początkującym kierowcą bez asyst i chciałbym sie scigać z osobami na moim poziomie i sie rozwijać .

Ciastekrc and LaHiTo have reacted to this post.
CiastekrcLaHiTo
Cytat z Ciastekrc data Czerwiec 20, 2019, 10:27

Stworzenie splitu dla początkujących kierowców z asystami . Aby kierowcy mogli się rozwijać  i zapoznawać z ligą VRL . Sam chciałbym zacząć moją przygodę z vrl ale jestem początkującym kierowcą bez asyst i chciałbym sie scigać z osobami na moim poziomie i sie rozwijać .

Na pewno przynajmniej jeden split będzie z asystami, ale prawdopodobnie będzie tu bardzo dużo chętnych. Zachęcamy do jazdy bez asyst od samego początku, choćby miałoby się być przez jakiś czas wolniejszym. Jest to najbardziej skuteczny trening 🙂

Dodatkowy punkty za najlepsze okrążenie ja w prawdziwej f1

Cytat z CPN REJSU data Czerwiec 30, 2019, 17:42

Dodatkowy punkty za najlepsze okrążenie ja w prawdziwej f1

Będzie!

Sorry, jestem nowy w F1, może mnie zjecie za to pytanie, ale... 😉

czy będzie w tym sezonie możność grania w lidze z F1 2018?

Cytat z Maverick data Lipiec 6, 2019, 18:40

Sorry, jestem nowy w F1, może mnie zjecie za to pytanie, ale... 😉

czy będzie w tym sezonie możność grania w lidze z F1 2018?

Zawsze ścigamy się tylko na najnowszej odsłonie. 🙂 F1 2018 jest już zakończonym etapem. Niestety nie będziemy prowadzić już ligi na tej grze.