PS4 | GP Chin, Okrążenie 5 | David301279 | Bulion_
Cytat z David301279 data 18 sierpnia, 2019, 20:23Twój nick: David301279
Nick zgłaszanego: Bulion_
GP i nr okrążenia: GP Chin - okrążenie 5
Dowód video: https://www.youtube.com/watch?v=xSEJRU0d5d0&feature=share&fbclid=IwAR1h09g4yF1Tux8V1XPwSIQv5caOhYNX3OcLgmKVxr592EozCbsQw_2Ho7UOpis zdarzenia: Wyprzedziłem kierowcę Bulion_ na prostej przed T1, wypracowałem pozycję przed nim i wjechałem w T1 po wewnętrznej jako pierwszy, lecz kierowca Bulion_ po zewnętrznej wjechał w moją linię jazdy powodując kontakt, który kosztował mnie utratę kilku pozycji i prawdopodobnie zwycięstwa. Cała zewnętrzna zakrętu była wolna i mógł on pojechać znacznie szerzej nie powodując kontaktu. W regulaminie również widnieje zapis o oddaniu pozycji a kierowca atakujący tego nie zrobił.
CC-1 Jeżeli dojdzie do kontaktu między pojazdami, który nie wykluczy żadnego z nich z wyścigu, ale pozwoli sprawcy zdarzenia na zyskanie pozycji względem poszkodowanego, sprawca powinien ustąpić poszkodowanemu i umożliwić mu powrót na pozycję, którą zajmował przed zdarzeniem. Sprawca powinien to uczynić nawet, jeśli oznaczałoby to przepuszczenie innych pojazdów niebiorących udziału w zdarzeniu, a więc i utratę pozycji.
Twój nick: David301279
Nick zgłaszanego: Bulion_
GP i nr okrążenia: GP Chin - okrążenie 5
Dowód video: https://www.youtube.com/watch?v=xSEJRU0d5d0&feature=share&fbclid=IwAR1h09g4yF1Tux8V1XPwSIQv5caOhYNX3OcLgmKVxr592EozCbsQw_2Ho7U
Opis zdarzenia: Wyprzedziłem kierowcę Bulion_ na prostej przed T1, wypracowałem pozycję przed nim i wjechałem w T1 po wewnętrznej jako pierwszy, lecz kierowca Bulion_ po zewnętrznej wjechał w moją linię jazdy powodując kontakt, który kosztował mnie utratę kilku pozycji i prawdopodobnie zwycięstwa. Cała zewnętrzna zakrętu była wolna i mógł on pojechać znacznie szerzej nie powodując kontaktu. W regulaminie również widnieje zapis o oddaniu pozycji a kierowca atakujący tego nie zrobił.
CC-1 Jeżeli dojdzie do kontaktu między pojazdami, który nie wykluczy żadnego z nich z wyścigu, ale pozwoli sprawcy zdarzenia na zyskanie pozycji względem poszkodowanego, sprawca powinien ustąpić poszkodowanemu i umożliwić mu powrót na pozycję, którą zajmował przed zdarzeniem. Sprawca powinien to uczynić nawet, jeśli oznaczałoby to przepuszczenie innych pojazdów niebiorących udziału w zdarzeniu, a więc i utratę pozycji.
Cytat z Bulion_ data 19 sierpnia, 2019, 20:00https://www.youtube.com/watch?v=wFAYH4JGV44&feature=share
Powodzenia
Powodzenia
Cytat z Mohito data 21 sierpnia, 2019, 02:12Opis: David301279 atakuje Buliona_ na prostej start/meta. Bulion_ próbuje skontrować po zewnętrznej do T1. Miejsce po wewnętrznej jest na jeden bolid, ale David301279 lekko odjeżdża od wierzchołka zakrętu, a Bulion_ dokręca zostawiając właśnie miejsce na jeden bolid. David301279 mógł skręcić troszkę wcześniej, albo przejechać pierwszą fazę zakrętu z mniejszą prędkością.
Werdykt: Incydent wyścigowy.
Opis: David301279 atakuje Buliona_ na prostej start/meta. Bulion_ próbuje skontrować po zewnętrznej do T1. Miejsce po wewnętrznej jest na jeden bolid, ale David301279 lekko odjeżdża od wierzchołka zakrętu, a Bulion_ dokręca zostawiając właśnie miejsce na jeden bolid. David301279 mógł skręcić troszkę wcześniej, albo przejechać pierwszą fazę zakrętu z mniejszą prędkością.
Werdykt: Incydent wyścigowy.