Please or Zarejestruj się to create posts and topics.

VRL F6 | GP Włoch, okr 1 | Sebolinho | Mięszko

Twój Nick: Sebolinho

Nick zgłaszanego: Mięszko

Gp i nr okrążenia: GP Włoch okr. 1

Dowód Video: https://www.youtube.com/watch?v=KYokuLftJjo

Opis zdarzenia: Na załączonym materiale widać iż na torze był VSC, nie przekraczałem delty i zbliżyłem się do Morświna oczywiście zwalniając gdyż nie można wyprzedzać podczas VSC, lecz kierowca jadący za mną Mięszko (McLaren) nie zachował ostrożności i z impetem wjechał w mój bolid powodując u mnie uszkodzenia i w zasadzie rujnując mi szanse na dobry wynik w wyścigu.

Edit: Dodam iż na transmisji z tego wyścigu w tym momencie żółta flaga i VSC również były.

Jedyne co mogę powiedzieć o tej sytuacji to to, że był to najprawdopodobniej błąd gry ponieważ ja miałem już zielona flagę i dodałem gaz i zgrało się to z dohamowaniem Sebolinho. Przez to nie miałem w ogóle czasu na reakcje i uderzyłem w tył Sebolinho. Niestety nie mam jak udowodnić swojej racji bo zapomniałem włączyć nagrywanie. Prosze tylko o to, aby sędziowie wzięli pod uwagę to ze nikt raczej by się tak nie zachowywał podczas gdy na torze jest VSC wiec to tez wskazuje na to ze widocznie gra musiała w tym momencie zawieść, bo nikt normalny by tak nie pędził gdy jest ograniczenie i VSC na torze. Dziękuje

Opis: Tuż przed restartem po VSC Sebolinho jedzie w bezpiecznej odległości za Morświnem. Gdy ten zaczął hamować, Sebolinho robi to samo, ale jadący za nimi Mięszko uderza w tył Sebolinho i posyła go na bandę, co kończy się urwaniem całej prawej części przedniego skrzydła w Mercedesie. O ile powstanie błędu w grze jest możliwe, o tyle w dużej większości przypadków, kierowca będący z tyłu musi uważać, żeby nie uderzyć bolidu jadącego z przodu. Niestety bez dowodu wideo ciężko nam zweryfikować, czy błąd ze zbyt wczesną zieloną flagą faktycznie powstał.

Werdykt: +20 sek doliczone do czasu następnego wyścigu, do którego Mięszko przystąpi i 2PK.