Please or Zarejestruj się to create posts and topics.

F6 | GP Wielkiej Brytanii, okrążenie nr 1 | Mięszko | ślepypirat

Twój nick: Mięszko
Nick zgłaszanego: ślepypirat
GP i nr okrążenia: Wielka Brytania , okr. 1
Dowód video: https://youtu.be/esKAsJavdQE
Opis zdarzenia:

Ślepypirat wypada z toru i niebezpiecznie wraca na tor przed Pavlos Lepaul, który musi się ratować szybkim skrętem w prawo. W efekcie tej sytuacji Pavlos Lepaul uderza we mnie i ja na tym cierpię tracąc przednie skrzydło. Muszę zjechać na nieplanowany pit stop i tracę przy tym dużo czasu i możliwość na dobrą pozycję na koniec wyścigu.

slepypirat has reacted to this post.
slepypirat

Ciężko mi się w ogóle odnieść, delikatny wyjazd na trawę spowodowany brakiem skrzydła i powrót, który nie był przy odpowiedniej prędkości niebezpieczny, Pavlos jedzie w bardzo dziwny sposob juz przez szybkie zakręty, a podczas gdy mnie omija bardzo gwaltownie skreca w Ciebie majac baaardzo duzo miejsca po lewej.

Opis: Ślepypirat jedzie wolno w s-kach. Wyjeżdża poza tor na wyjściu z ostatniego prawego zakrętu w tej części i powraca na tor. W międzyczasie Mięszko zaczął wyprzedzać Pavlosa Lepaula który mocno odbił do prawej strony uderzając w Mięszka i niszcząc mu całą lewą stronę przedniego skrzydła. Nie możemy stwierdzić, kto ponosi większą winę: Ślepypirat swoim powrotem na tor czy Pavlos Lepaul mocnym skrętem w prawo. Bez onboardu kierowcy SportPesa nie chcemy wydawać wyroku skazującego.

Werdykt: Incydent wyścigowy.