F4 | GP Niemiec, okr 6 | Zygfryd| Lisiastyyy
Cytat z Zygfryd data 10 października, 2019, 21:23Twój nick: @Zygfryd
Nick zgłaszanego: @lisiastyyy
GP i nr okrążenia: GP Niemiec okr 6
Dowód video: https://clips.twitch.tv/CorrectRealCaribouVoteNay
Opis zdarzenia: Lisiatyyy ostatni zakręt przejeżdza bardzo wolno i wychodzi szeroko jak zacieśniam wyjście żeby go wyprzedzić a wtedy lisiatyyy dodaje gazu, traci kontrole nad bolidem wlatuje we mnie, urywa mi skrzydło a ja potem nie mogąc nic zrobić lece na bandę i trace koło.
Twój nick: @Zygfryd
Nick zgłaszanego: @lisiastyyy
GP i nr okrążenia: GP Niemiec okr 6
Dowód video: https://clips.twitch.tv/CorrectRealCaribouVoteNay
Opis zdarzenia: Lisiatyyy ostatni zakręt przejeżdza bardzo wolno i wychodzi szeroko jak zacieśniam wyjście żeby go wyprzedzić a wtedy lisiatyyy dodaje gazu, traci kontrole nad bolidem wlatuje we mnie, urywa mi skrzydło a ja potem nie mogąc nic zrobić lece na bandę i trace koło.
Cytat z Lisiastyyy data 11 października, 2019, 10:41Nie ukrywam, była to moja wina. Nie codziennie jeździ się na mokrym torze, a mi na takowym bardzo słabo idzie. Na wyjściu z zakrętu dodałem odrobinę za dużo gazu i mnie zarzuciło, odpuściłem gaz żeby nie spinować, a dalej stało się to co na filmiku. Przyjmę należną mi karę.
Nie ukrywam, była to moja wina. Nie codziennie jeździ się na mokrym torze, a mi na takowym bardzo słabo idzie. Na wyjściu z zakrętu dodałem odrobinę za dużo gazu i mnie zarzuciło, odpuściłem gaz żeby nie spinować, a dalej stało się to co na filmiku. Przyjmę należną mi karę.
Cytat z Mohito data 14 października, 2019, 22:53Opis: Lisiastyyy i Zygryd przejeżdżają ostatni zakręt bardzo blisko siebie. Na wyjściu Lisiastyyy łapie mały uślizg i postanawia ująć gazu, żeby się nie obrócić. Zygfryd będący bardzo blisko za jego plecami nie ma dużo czasu na reakcję i uderza Lisiastego w tył. Przez to uderzenie sam zaczyna spinować, uderza w bandę i urywa koło. W takich sytuacjach zawsze kierowca z tyłu musi uważać na to, co robi kierowca z przodu. Lisiasty nie odjął gazu, żeby skasować Zygfryda, tylko odjął go, żeby samemu nie polecieć na bandę. Z małego błędu wyszły ogromne konsekwencje, ale jest to kombinacja pecha, warunków i małego, na pewno nie zamierzonego błędu.
Werdykt: Incydent wyścigowy
Opis: Lisiastyyy i Zygryd przejeżdżają ostatni zakręt bardzo blisko siebie. Na wyjściu Lisiastyyy łapie mały uślizg i postanawia ująć gazu, żeby się nie obrócić. Zygfryd będący bardzo blisko za jego plecami nie ma dużo czasu na reakcję i uderza Lisiastego w tył. Przez to uderzenie sam zaczyna spinować, uderza w bandę i urywa koło. W takich sytuacjach zawsze kierowca z tyłu musi uważać na to, co robi kierowca z przodu. Lisiasty nie odjął gazu, żeby skasować Zygfryda, tylko odjął go, żeby samemu nie polecieć na bandę. Z małego błędu wyszły ogromne konsekwencje, ale jest to kombinacja pecha, warunków i małego, na pewno nie zamierzonego błędu.
Werdykt: Incydent wyścigowy