F3 | Japonia, okrążenie 2 | Shwagier 10 | tYsU^
Cytat z Shwagier10 data 19 listopada, 2019, 23:16Twój nick: Shwagier10
Nick zgłaszanego: tYsU^
GP i nr okrążenia: Japonia, okrążenie 2
Dowód video: https://youtu.be/4bTBYADgqcUOpis zdarzenia:
Po wyjściu z zakrętu nr 13 wyprzedza mnie mateusz-mazurek, następnie w zakręcie nr 14 dostaję strzał w tył bolidu od tYsU^ i lecę prosto w bandę. Nie ma co opisywać sytuacji, wydaje mi się, że to on powinien to opisać dlaczego tak się stało. Skutek - wizyta w alei serwisowej po mega dobrym starcie.
Twój nick: Shwagier10
Nick zgłaszanego: tYsU^
GP i nr okrążenia: Japonia, okrążenie 2
Dowód video: https://youtu.be/4bTBYADgqcU
Opis zdarzenia:
Po wyjściu z zakrętu nr 13 wyprzedza mnie mateusz-mazurek, następnie w zakręcie nr 14 dostaję strzał w tył bolidu od tYsU^ i lecę prosto w bandę. Nie ma co opisywać sytuacji, wydaje mi się, że to on powinien to opisać dlaczego tak się stało. Skutek - wizyta w alei serwisowej po mega dobrym starcie.
Cytat z tYsU data 19 listopada, 2019, 23:25Nie spotkałem się jeszcze, aby ktoś zdejmował nogę z gazu w tym zakręcie, stąd ten kontakt. Zbliżałem się do Ciebie i jechałem dosyć blisko, chciałem wykonać manewr wyprzedzania po zakręcie, ale odpuściłeś gaz i kontakt był nieunikniony.
Po tym kontakcie miałem uszkodzone skrzydło na czerwono, więc i tak wymusiło to na mnie zjazd do boksu.
Przepraszam.
Nie spotkałem się jeszcze, aby ktoś zdejmował nogę z gazu w tym zakręcie, stąd ten kontakt. Zbliżałem się do Ciebie i jechałem dosyć blisko, chciałem wykonać manewr wyprzedzania po zakręcie, ale odpuściłeś gaz i kontakt był nieunikniony.
Po tym kontakcie miałem uszkodzone skrzydło na czerwono, więc i tak wymusiło to na mnie zjazd do boksu.
Przepraszam.
Cytat z Shwagier10 data 19 listopada, 2019, 23:28Zazwyczaj nie odpuszczam gazu w tym zakręcie, lecz gdy chwilę wcześniej wyprzedza mnie zawodnik staram się zwrócić uwagę, że za kolejne 250 - 200 m on będzie w kolejnym zakręcie i też zdejmie nogę z gazu. Poza tym na filmie widać jak mateusz-mazurek jedzie do środka toru, starałem się zachować ostrożność.
Zazwyczaj nie odpuszczam gazu w tym zakręcie, lecz gdy chwilę wcześniej wyprzedza mnie zawodnik staram się zwrócić uwagę, że za kolejne 250 - 200 m on będzie w kolejnym zakręcie i też zdejmie nogę z gazu. Poza tym na filmie widać jak mateusz-mazurek jedzie do środka toru, starałem się zachować ostrożność.
Cytat z tYsU data 20 listopada, 2019, 19:11Na moim filmie też widać, jak lekko odpuściłem gaz, ale Ty odpuściłeś znacznie więcej. Nic więcej nie mogłem zrobić.
Przepraszam jeszcze raz.
https://www.youtube.com/watch?v=Smcj45Oh_UM&feature=youtu.be
Na moim filmie też widać, jak lekko odpuściłem gaz, ale Ty odpuściłeś znacznie więcej. Nic więcej nie mogłem zrobić.
Przepraszam jeszcze raz.
Cytat z Shwagier10 data 20 listopada, 2019, 23:25Na Twoim filmie widać też, że masz bogatą mieszankę i jesteś w tunelu za mną. Ponadto w walce zahaczyłem o trawnik, te czynniki powinny zwrócić Twą uwagę. Spokojnie, nie musisz mnie kilka razy przepraszać taka jest walka na torze, grunt to wyciągać z takich zdarzeń wnioski.
Na Twoim filmie widać też, że masz bogatą mieszankę i jesteś w tunelu za mną. Ponadto w walce zahaczyłem o trawnik, te czynniki powinny zwrócić Twą uwagę. Spokojnie, nie musisz mnie kilka razy przepraszać taka jest walka na torze, grunt to wyciągać z takich zdarzeń wnioski.
Cytat z Mohito data 25 listopada, 2019, 18:44Opis: Ta sytuacja wygląda bardzo podobnie, jak incydent między tYsEm^ a Jcobixem pół okrążenia wcześniej. Aczkolwiek tym razem Shwagier10 nie zrobił niczego gwałtownego w 130R. tYsU^ jechał bardzo blisko za Shwagrem i nie zachował ostrożności zbliżając się do tyłu bolidu Toro Rosso. tYsU^ uderzył Shwagra10, przez co ten wyspinował i wypadł poza tor. Całe zajście kończy się powiększonymi uszkodzeniami przedniego skrzydła u tYsA^, jak również uszkodzeniami przedniego skrzydła u Shwagra10.
Werdykt: +15 sek i 1PK dla tYsA^.
Opis: Ta sytuacja wygląda bardzo podobnie, jak incydent między tYsEm^ a Jcobixem pół okrążenia wcześniej. Aczkolwiek tym razem Shwagier10 nie zrobił niczego gwałtownego w 130R. tYsU^ jechał bardzo blisko za Shwagrem i nie zachował ostrożności zbliżając się do tyłu bolidu Toro Rosso. tYsU^ uderzył Shwagra10, przez co ten wyspinował i wypadł poza tor. Całe zajście kończy się powiększonymi uszkodzeniami przedniego skrzydła u tYsA^, jak również uszkodzeniami przedniego skrzydła u Shwagra10.
Werdykt: +15 sek i 1PK dla tYsA^.