F3 | GP Włoch okrążenie 1| Ghost04 | PatrykPG
Cytat z Ghost data 9 maja, 2019, 21:53Twój nick: Ghost04
Nick zgłaszanego: PatrykPG
GP i nr okrążenia: GP Włoch okrążenie 1
Dowód video: https://www.youtube.com/watch?v=Ut-zpq8x2yE ( 25:58 min. do 26:08 min. )Opis zdarzenia: PatrykPG wychodzi z zakrętu ze zbyt dużą prędkością, przez co wyjeżdża na żwir. Próbuje on wrócić na tor, (według mojej oceny) nadal mając za dużą prędkość, a przez to, że jego opony miały kontakt ze żwirem było mu trudniej złapać przyczepność i zwyczajnie zaczyna się ślizgać po torze. Próba ratunku jest nie skuteczna i niestety Patryk zaczyna się obracać. Doprowadza to, do zatrzymania się jego bolidu na środku toru. Ja oraz jadący przede mną Pablo w związku z chmurą kurzu ograniczającą widoczność, małą ilością miejsca oraz niewielką odległością od oskarżonego nie mamy możliwości uniknięcia kolizji. W wyniku tego incydentu wyścig kończę ja oraz kierowca jadący pozycję wyżej niż ode mnie.
Twój nick: Ghost04
Nick zgłaszanego: PatrykPG
GP i nr okrążenia: GP Włoch okrążenie 1
Dowód video: https://www.youtube.com/watch?v=Ut-zpq8x2yE ( 25:58 min. do 26:08 min. )
Opis zdarzenia: PatrykPG wychodzi z zakrętu ze zbyt dużą prędkością, przez co wyjeżdża na żwir. Próbuje on wrócić na tor, (według mojej oceny) nadal mając za dużą prędkość, a przez to, że jego opony miały kontakt ze żwirem było mu trudniej złapać przyczepność i zwyczajnie zaczyna się ślizgać po torze. Próba ratunku jest nie skuteczna i niestety Patryk zaczyna się obracać. Doprowadza to, do zatrzymania się jego bolidu na środku toru. Ja oraz jadący przede mną Pablo w związku z chmurą kurzu ograniczającą widoczność, małą ilością miejsca oraz niewielką odległością od oskarżonego nie mamy możliwości uniknięcia kolizji. W wyniku tego incydentu wyścig kończę ja oraz kierowca jadący pozycję wyżej niż ode mnie.
Cytat z PatrykPG data 11 maja, 2019, 17:31z mojej perspektywy wyglądało to tak, wyprzedzałem po zewnętrznej Ang3llo, który miał uszkodzone skrzydło (wiem bo wjechał mi w tył na hamowaniu do 2 szykany) trochę się bałem że pójdzie szeroko więc skręciłem później, lecz jak się okazało było to z mało, złapałem żwir i przez to że jeżdżę bez kontroli trakcji wpadłem w poślizg, początkowo liczyłem że się uratuje lecz po kontakcie z Force Indią gracza sebuliho, stałem się całkowicie pasażerem w samochodzie, przez co postanowiłem wcisnąć hamulec i zatrzymać bolyd. Następne kolizje były następstwem mojego uślizu za który biorę pełną odpowiedzialność, smuci mnie to trochę bo myślałem że po wyścigu wszystko sobie wyjaśniliśmy.
z mojej perspektywy wyglądało to tak, wyprzedzałem po zewnętrznej Ang3llo, który miał uszkodzone skrzydło (wiem bo wjechał mi w tył na hamowaniu do 2 szykany) trochę się bałem że pójdzie szeroko więc skręciłem później, lecz jak się okazało było to z mało, złapałem żwir i przez to że jeżdżę bez kontroli trakcji wpadłem w poślizg, początkowo liczyłem że się uratuje lecz po kontakcie z Force Indią gracza sebuliho, stałem się całkowicie pasażerem w samochodzie, przez co postanowiłem wcisnąć hamulec i zatrzymać bolyd. Następne kolizje były następstwem mojego uślizu za który biorę pełną odpowiedzialność, smuci mnie to trochę bo myślałem że po wyścigu wszystko sobie wyjaśniliśmy.
Cytat z Ghost data 12 maja, 2019, 15:44Rozumiem twoje rozżalenie. Masz rację, że wyjaśniliśmy to sobie, ale niestety z tego co mówił Doch po wyścigu było w cholerę sytuacji niezbyt ładnych, których można było uniknąć. Mówił on, że prawdopodobnie szykuje się powtórka z Niemiec i nieplanowane kary. Ja w Niemczech sobie z Białym i Angelem wyjaśniłem tą sytuację z kwalifikacji, ale mimo wszystko karę DSQ z kwalifikacji.
Rozumiem twoje rozżalenie. Masz rację, że wyjaśniliśmy to sobie, ale niestety z tego co mówił Doch po wyścigu było w cholerę sytuacji niezbyt ładnych, których można było uniknąć. Mówił on, że prawdopodobnie szykuje się powtórka z Niemiec i nieplanowane kary. Ja w Niemczech sobie z Białym i Angelem wyjaśniłem tą sytuację z kwalifikacji, ale mimo wszystko karę DSQ z kwalifikacji.
Cytat z Mohito data 14 maja, 2019, 19:17OPINIA: Patryk wypada z toru i w niebezpieczny sposób powraca na niego. Kończy się to kolizją i odpadnięciem z rywalizacji Ghosta04 i Pablo. Aczkolwiek uważamy, że obydwaj mogli próbować się lepiej zachować w tej sytuacji widząc spinujący bolid.
WERDYKT: 3PK i 20 sekund dla PatrykaPG.
OPINIA: Patryk wypada z toru i w niebezpieczny sposób powraca na niego. Kończy się to kolizją i odpadnięciem z rywalizacji Ghosta04 i Pablo. Aczkolwiek uważamy, że obydwaj mogli próbować się lepiej zachować w tej sytuacji widząc spinujący bolid.
WERDYKT: 3PK i 20 sekund dla PatrykaPG.