Please or Zarejestruj się to create posts and topics.

F3 | GP Wielkiej Brytanii, okrążenie nr 21 | tYsU^ | Codemasters

Twój nick: tYsU^
Nick zgłaszanego: Codemasters
GP i nr okrążenia: GP Wielkiej Brytanii, okrążenie nr 21
Dowód video: https://youtu.be/8VL3uxeFeOI
Opis zdarzenia: Jak widać na filmie dostałem dwa ostrzeżenia w ułamku sekundy. O ile z pierwszym ostrzeżeniem się zgodzę mimo, iż w ogóle na tym nic nie zyskałem, a samo ścięcie to była kwestia milimetrów to praktycznie od razu sam się ukarałem przez tak szeroki wyjazd co od razu skutkuje stratą. Drugie ostrzeżenie jest niesłuszne jak dla mnie, wyjechałem dosyć szeroko, praktycznie na trawę ryzykując spina, odpuściłem lekko gaz, a gra dała mi ostrzeżenie co poskutkowało karą 3 sekund. Gdyby nie kara, to na koniec wyścigu zająłbym trzecie miejsce.

Kaziu and Narp have reacted to this post.
KaziuNarp

Opis: Obydwa wyjazdy poza tor, pomimo tego, że minimalne, jednak były. W oczach gry tYsU^ nie stracił wystarczająco dużo czasu, żeby nie dawać mu ostrzeżenia. Nie jest to jednak na tyle absurdalne, żeby ostrzeżenia i kary odejmować.

Werdykt: Brak odjęcia kar.

Notka: Wskazane jest, żeby przy odwołaniach od kar nadawanych przez grę mieć chociażby zrzut ekranu z dyrektora wyścigu na którym widać każde nasze okrążenie. Ponieważ tak na prawdę anulujemy ostrzeżenia, a niekoniecznie kary, łatwiej nam wtedy zweryfikować czy odjęcie karnych sekund faktycznie się należy. W tym konkretnym przypadku nie wiemy, czy tYsU^ nie dostał następnego ostrzeżenia po zdarzeniu z nagrania wideo więc nie moglibyśmy mu odjąć karnych 3 sekund. Gdyby jednak jego kara z nagrania wideo była absurdalna i nie dostałby żadnego innego ostrzeżenia aż do samej mety, to mielibyśmy podstawy do anulowania karnych 3 sekund.