F3 | GP Kanady, 34 | Pawlowsky | odwołanie od kary
Cytat z Pawlowsky data 21 marca, 2019, 21:51Pawlowsky
odwołanie od kary
Kanada okr. 34
https://youtu.be/99KT60NXhzI54:34
Opis:
Sebolinho wyjeżdża przede mną na tor jako dublowany zawodnik, jednak przed 4 zakrętem trzyma się po zewnętrznej stronie toru, zmuszając mnie do dublowania od wewnętrznej. Chwilę później lekko przycinam zakręt - zrobiłem to, ponieważ nie chciałem doprowadzić do kolizji (nie mogłem przewidzieć jak Sebolinho zachowa się w tej sytuacji), za co gra przyznaje mi karę 3-sekundową. Uważam, że gdyby Sebolinho przepuścił zarówno mnie jak i SkillerSeba przed tym zakrętem, to ani ja, ani SkillerSeb nie mielibyśmy problemu z przejechaniem tej sekcji toru bez zdobywania kary, lecz skończyło się na tym, że obydwoje zarobiliśmy dodatkowe 3 sekundy na mecie wyścigu (zapis streama - 54:39).
Pawlowsky
odwołanie od kary
Kanada okr. 34
https://youtu.be/99KT60NXhzI54:34
Opis:
Sebolinho wyjeżdża przede mną na tor jako dublowany zawodnik, jednak przed 4 zakrętem trzyma się po zewnętrznej stronie toru, zmuszając mnie do dublowania od wewnętrznej. Chwilę później lekko przycinam zakręt - zrobiłem to, ponieważ nie chciałem doprowadzić do kolizji (nie mogłem przewidzieć jak Sebolinho zachowa się w tej sytuacji), za co gra przyznaje mi karę 3-sekundową. Uważam, że gdyby Sebolinho przepuścił zarówno mnie jak i SkillerSeba przed tym zakrętem, to ani ja, ani SkillerSeb nie mielibyśmy problemu z przejechaniem tej sekcji toru bez zdobywania kary, lecz skończyło się na tym, że obydwoje zarobiliśmy dodatkowe 3 sekundy na mecie wyścigu (zapis streama - 54:39).
Cytat z Bialy data 23 marca, 2019, 17:26SKARGA ODRZUCONA.
Aby złożyć skargę na kierowcę, należy stworzyć w Panelu Sędziowskim nowy post, zgodnie z poniższym wzorem:
Twój nick:
Nick zgłaszanego:
GP i nr okrążenia:
Dowód video: (czas na nagraniu, na którym dochodzi do zdarzenia)
Opis zdarzenia:Post powinien zostać zatytułowany:
Oznaczenie splitu | GP, nr okrażenia | Twój nick | Nick zgłaszanego
Poprawna skarga:
- zawiera tylko jednego zgłaszającego
- zawiera tylko jednego oskarżonego (w przypadku odwołania od kary piszemy "odwołanie")
- dowód na którym wyraźnie widać incydent
- posiada dokładnie oznaczony czas zdarzenia na filmie
- dotyczy jednego incydentu (lub ewentualnie kilku, związanych z jednym kierowcą, z dokładnymi oznaczeniami czasu każdej sytuacji).
Strony konfliktu:
- mają prawo do rzeczowej dyskusji pod skargą
- nie mogą się odwoływać od werdyktu.
NOTKA: SCHEMAT, SCHEMAT I JESZCZE RAZ SCHEMAT
SKARGA ODRZUCONA.
Aby złożyć skargę na kierowcę, należy stworzyć w Panelu Sędziowskim nowy post, zgodnie z poniższym wzorem:
Twój nick:
Nick zgłaszanego:
GP i nr okrążenia:
Dowód video: (czas na nagraniu, na którym dochodzi do zdarzenia)
Opis zdarzenia:Post powinien zostać zatytułowany:
Oznaczenie splitu | GP, nr okrażenia | Twój nick | Nick zgłaszanego
Poprawna skarga:
- zawiera tylko jednego zgłaszającego
- zawiera tylko jednego oskarżonego (w przypadku odwołania od kary piszemy "odwołanie")
- dowód na którym wyraźnie widać incydent
- posiada dokładnie oznaczony czas zdarzenia na filmie
- dotyczy jednego incydentu (lub ewentualnie kilku, związanych z jednym kierowcą, z dokładnymi oznaczeniami czasu każdej sytuacji).
Strony konfliktu:
- mają prawo do rzeczowej dyskusji pod skargą
- nie mogą się odwoływać od werdyktu.
NOTKA: SCHEMAT, SCHEMAT I JESZCZE RAZ SCHEMAT