Please or Zarejestruj się to create posts and topics.

F3 | GP Bahrajnu, okr 28 | LucShot | Ang3llo

Twój nick: LucShot

Nick zgłaszanego: Ang3llo

GP i nr okrążenia: GP Bahrajnu , okr 28

Dówod video: https://youtu.be/UvBEQFMyP4o 1:12

Opis zdarzenia:  Na 28 okrążeniu toczyłem walkę z Ang3llo przed 14 zakrętem na prostej zauważyłem klofho, więc postanowiłem puścić (chociaż muszę przyznać, że za późno puściłem Klofho) i na prostej startowej ,jak można zauważyć z punktu widzenia Klofho wskaźnik, którym był Ang3llo zaczął się do mnie zbliżać aż uderzył mnie w prawy bok bolidu ,co poskutkowało że wylądowałem na bandzie i zakończyłem wyścig.

Z mojej perspektywy wyglądało to tak że przestrzeliłeś punkt hamowania. Wtedy zjechałem do wewnętrznej strony zakrętu.

Jak wyjechaliśmy na prostą start/meta i byliśmy na równi zaczęło cię tepać prawo-lewo i po chwili uderzyłeś w moją tylną lewą oponę i wleciałeś w bandę.

OCENA ZDARZENIA: Przed dojazdem do ostatniego zakrętu, kierowcy (McLaren oraz Haas) walczą o pozycje. Jadący za nimi Klofho próbuje zdublować wspomniane 2 bolidy. Kierowca McLaren'a próbuje (według mnie) wyprzedzić kierowcę Haas'a poza białą linią toru, czyt. poza torem. Na prostej start meta kierowcy jadą koło w koło i Ang3llo wypycha LucShot'a brutalnie na bandę. Kierowca Haas'a kończy wyścig.

WERDYKT: 20 sek. + 2PK dla Ang3llo.

P.S.: Ang3llo wspomniał, że LucShot miał lagi. Niestety (bądź stety) przydałby się onboard obydwu kierowców. Oceniamy to co widzimy w dostarczonym do skargi video, dlatego werdykt jest tak surowy.