Please or Zarejestruj się to create posts and topics.

F3 | GP Bahrajnu, okr. 1 | Klofho | Ghost04

Twój nick: Klofho
Nick zgłaszanego: Ghost04
GP i nr okrążenia: GP Bahrajnu, okr. 1
Dowód video: https://www.youtube.com/watch?v=UvBEQFMyP4o&feature=youtu.be
Opis zdarzenia: (0:21) Chłopaki nie zostawili sobie miejsca, co poskutkowało uślizgiem Ghost04, który uszkodził mi skrzydło.

Z góry mówię, że mogę się mylić, ale spróbuję obronić się. Nagrania nie mam, że dopiero od Chin spróbuję mieć OBS-a, ale z tego co widzę na nagraniu, to ta cała akcja była rozegrana na nieświadomce. Kierowca Wiliamsa próbował się zmieścić po między mną, a kierowcą po jego lewej. Ja również próbowałem mu zostawić trochę miejsca, ale skończyło się tym, że ( według mnie ) nie świadomie mnie szturchną. Ja się ratowałem, żeby nie rozwalić siebie i nikogo innego. Moim zdaniem to powinno być uznane tak jak zazwyczaj w realnej F1, za incydent wyścigowy podczas pierwszego okrążenia. Jeśli dostanę za to karę, to się mówi trudno, ale próbowałem się obronić, bo nie zrobiłem tego z zamiarem uszkodzenia kierowcy Red Bull-a.

OCENA ZDARZENIA: Muszę przyznać, że dość trudna sytuacja do oceny. W pewnym momencie 3 bolidy jechały koło w koło. Kierowca McLaren'a - Ghost04 próbował atakować Williams'a do T2. Doszło do kontaktu i Ghost04 na moment utracił kontrolę nad bolidem, co skutkowało uszkodzeniami u jadzącego za nim Klofho. Musimy pamiętać, że na starcie wyścigu jest "gęsto" i musimy mieć oczy dookoła głowy. Według mnie kierowca McLaren'a mógł zostawić więcej miejsca dwóm zawodnikom po jego lewej - Williams oraz Mercedes. Wtedy w mojej opinii nie doszło by do żadnego kontaktu.

WERDYKT: 
Ostrzeżenie dla Ghost04.