Please or Zarejestruj się to create posts and topics.

F3 | GP Austrii, okr. 36 | Sebolinho | Odwołanie od kary

Twój nick: Sebolinho
Nick zgłaszanego: Odwołanie
GP i nr okrążenia: GP Austrii, 36
Dowód video: https://www.youtube.com/watch?v=FM_7F2rHsMk
Opis zdarzenia: Na załączonym klipie wideo, w przedostatnim zakręcie kierowca McLarena Reddi z niewiadomych mi przyczyn zostaje obrócony przez co jego bolid znajduje się na optymalnej linii przejazdu (cały czas zmierzając w kierunku środka toru) przez co zostałem zmuszony do nagłego hamowania. Zauważyłem to zbyt późno, aby móc skutecznie ominąć bolid McLarena i w końcowym efekcie i tak o niego zahaczyłem uszkadzając przednie skrzydło oraz odbijając się od bandy. Podczas zderzenia z bandą mój bolid (nad którym jak widać na klipie nie mam kontroli) odbił się w kierunku toru przecinając wjazd do alei serwisowej oraz trawnik przez co dostałem trzecie ostrzeżenie o przekroczenie granicy toru, a w efekcie 3 sekundową karę, która wpływa na mój wynik końcowy.

(Proszę o nie zwracanie uwagi na mój komentarz na filmie, był on spowodowany pod wpływem emocji 🙂 )

OCENA: W przedostatnim zakręcie kierowca McLaren'a - Reddi z niewiadomych przyczyn był obrócony. Jego bolid stał na linii wyścigowej. Nadjeżdżający kierowca Force Indii - Sebolinho, musiał szybko reagować na zaistniałą sytuacje. Niestety dochodzi do kontaktu i Sebolinho traci kontrolę nad bolidem. Przecina ostatni zakręt i otrzymuje 3 sekundy kary nadanych przez grę.

WERDYKT: Odjęte 3 sek. do końcowego wyniku.