Please or Zarejestruj się to create posts and topics.

F3 | Chiny, okrążenie 5 | tYsU^ | Pawexon i Majek

Twój nick: tYsU^
Nick zgłaszanego: Pawexon i Majek
GP i nr okrążenia: Chiny, okrążenie 5
Dowód video: https://www.youtube.com/watch?v=CyOS_SvmD-k&feature=youtu.be

31:09 https://www.youtube.com/watch?v=qWR0PfgL4BI
Opis zdarzenia: Majek zrobił szczupaka i od tego się zaczęło, ale i tak to wyratowałem. Po uślizgu przyczepność złapana, gaz na jedynce do połowy, bolid jedzie prosto i w tym momencie nadjeżdża Pawexon i złapałem spina. Spadek na 14 pozycję z 5. Najlepiej to widać na transmisji live, gdzie 31:08 bolid jedzie już prosto, a Pawexon lekko uderza w boczną sekcję i bolid leci bokiem. Był to minimalny kontakt, ale było to czuć na kierownicy i wystarczyło, żeby całkowicie zepsuć wyścig.

No powiem Ci że nie do końca to było tak że Cie dotknąłem. Po 1. Nie miałem tam miejsca, nie mogłem nic zrobić. Po 2. Dodałeś moim zdaniem za dużo gazu w tym zakręcie. Po 3. Nie uważam, żeby to była wogóle moja wina, no ale cóż...

Po 4. Na live nawet widać, że cie nie tknąłem, u siebie nie poczułem nawet uderzenia.

Według Ciebie dodałem za dużo gazu... a ile miałem go dodać? Widzisz na grafice, że pedał gazu jest wciśnięty do połowy i widać też dokładnie, że przed spinem gazu jest dodane tyle samo, a spina w tym momencie nie było i nagle mnie obraca, mimo iż gazu było dodane tyle samo cały czas. Pedał nie był wciśnięty od razu do połowy tylko stopniowo jak widać.

Na każdym zakręcie na którym zbijałem do pierwszego biegu dodawałem tyle gazu i to nawet skręcając i nie było mowy o uślizgu, nawet na zużytych gumach po 50%.

Na live widać, ze przynajmniej mały kawałek twojego koła znalazł się na bocznej sekcji podłogi, więc kontakt musiał być, bo poczułem go na kierownicy minimalnie. Tak działa ta gra, ze u każdego jest coś innego. Najlepiej jakbyś udostępnił swoje nagranie.

Na live wszystko widać, jeżdzę z kokpitu więc niewiele Ci to da. Ja sobie do zarzucenia nic nie mam, nie ja zapoczątkowałem wszystko.

Opis: Majek zbyt późno zaczyna hamować i uderza w bolid tysa, powodując u niego półspina. Później po opanowaniu bolidu, kierowca Racing Point zostaje uderzony po raz drugi, tym razem przez Pawexona, co powoduje pełny obrót u tysa. Co prawda na powtórce z live'a nie widać kontaktu, aczkolwiek perspektywa komentatora może być zgoła inna ze względu na ograniczenia gry. Z perspektywy tysa widać, że Mercedes na pewno zbliżył się do niego bardziej, niż pokazuje to kamera komentatora.

Werdykt: Ostrzeżenie dla Majka i +10 sek dla Pawexona.

Pawexon has reacted to this post.
Pawexon