F2 | GP Niemiec, okr. formujące | Dotch | MaTTyPL
Cytat z Dotch data 27 kwietnia, 2019, 16:21Twój nick: Dotch
Nick zgłaszanego: MaTTyPL
GP i nr okrążenia: Niemcy, okr. formujące
Dowód video: https://youtu.be/E2rRstDntMM (w całości)
Opis zdarzenia: Nagranie nie pokazuje sposobu w jaki MaTTy powodując zagrożenie znalazł się o kilka pozycji za wysoko na okrążeniu formującym, być może jakiś kierowca będzie w stanie to uzupełnić. Niemniej MaTTy wystrzeliwuje jak z procy z pola startowego i w ogóle nie dostosowuje się do zasad okrążenia formującego. Jego dalsza dziwna jazda kompletnie nie dawała mi (i innym kierowcom) pewności czy on chce te pozycje zwrócić czy nie. Nikt nie wie co on w ogóle zamierzał. Takie zachowanie nie powinno mieć miejsca.
Twój nick: Dotch
Nick zgłaszanego: MaTTyPL
GP i nr okrążenia: Niemcy, okr. formujące
Dowód video: https://youtu.be/E2rRstDntMM (w całości)
Opis zdarzenia: Nagranie nie pokazuje sposobu w jaki MaTTy powodując zagrożenie znalazł się o kilka pozycji za wysoko na okrążeniu formującym, być może jakiś kierowca będzie w stanie to uzupełnić. Niemniej MaTTy wystrzeliwuje jak z procy z pola startowego i w ogóle nie dostosowuje się do zasad okrążenia formującego. Jego dalsza dziwna jazda kompletnie nie dawała mi (i innym kierowcom) pewności czy on chce te pozycje zwrócić czy nie. Nikt nie wie co on w ogóle zamierzał. Takie zachowanie nie powinno mieć miejsca.
Cytat z Jcobix data 27 kwietnia, 2019, 16:48Niestety również nie mam nagrania, ale MaTTy na starcie wyruszył i pojechał szybko przy bandzie wyprzedzając chyba 4/5 bolidów. Następnie przyspieszał i zwalniał jakby symulował przepuszczanie. Ostatecznie stworzył spore zagrożenie i niepewność wśród innych kierowców.
Dobra, dostałem nagranie od Timbera, moment od 2:00 do końca okrążenia formującego praktycznie
https://www.twitch.tv/videos/416712586
Niestety również nie mam nagrania, ale MaTTy na starcie wyruszył i pojechał szybko przy bandzie wyprzedzając chyba 4/5 bolidów. Następnie przyspieszał i zwalniał jakby symulował przepuszczanie. Ostatecznie stworzył spore zagrożenie i niepewność wśród innych kierowców.
Dobra, dostałem nagranie od Timbera, moment od 2:00 do końca okrążenia formującego praktycznie
Cytat z Mohito data 1 maja, 2019, 14:03OPINIA: Wyprzedzanie kierowców na okrążeniu formującym powoduje niebezpieczeństwo na torze i wprowadza pewną niepewność u wyprzedzanych kierowców. Należy tego unikać. Sprawa nie tyczy się wypadnięcia z toru kierowcy z przodu. W takiej sytuacji możemy takowego kierowcę wyprzedzić, a kierowca powracający na tor musi wrócić na tor w bezpieczny sposób. Najlepiej by było, gdyby przy powrocie na tor nie wyprzedzał innych kierowców i ustawił się za tymi kierowcami, którzy go wyprzedzili. W innych sytuacjach, jeśli zyska się pozycję na okrążeniu formującym, należy ją zwrócić w bezpieczny i bezkolizyjny sposób.
WERDYKT: 1PK dla MattyegoPL + uwaga dla wszystkich odnośnie zasad zachowania na okrążeniu formującym
OPINIA: Wyprzedzanie kierowców na okrążeniu formującym powoduje niebezpieczeństwo na torze i wprowadza pewną niepewność u wyprzedzanych kierowców. Należy tego unikać. Sprawa nie tyczy się wypadnięcia z toru kierowcy z przodu. W takiej sytuacji możemy takowego kierowcę wyprzedzić, a kierowca powracający na tor musi wrócić na tor w bezpieczny sposób. Najlepiej by było, gdyby przy powrocie na tor nie wyprzedzał innych kierowców i ustawił się za tymi kierowcami, którzy go wyprzedzili. W innych sytuacjach, jeśli zyska się pozycję na okrążeniu formującym, należy ją zwrócić w bezpieczny i bezkolizyjny sposób.
WERDYKT: 1PK dla MattyegoPL + uwaga dla wszystkich odnośnie zasad zachowania na okrążeniu formującym