F2 | GP Kanady, 15 | Dotch | ligenz
Cytat z Dotch data 22 marca, 2019, 22:38Twój nick: Dotch
Nick zgłaszanego: @ligenz
GP i nr okrążenia: GP Kanady, 15 okr.
Dowód video: https://youtu.be/l8EwDk4qQL8
Opis zdarzenia: Kierowca Williamsa popełnia błąd i wraca na tor nie zważając na mój bolid. Mimo, że specjalnie ścinam zakręt, aby dać mu dużo miejsca to i tak urywa moją lotkę w przednim spoilerze.
Twój nick: Dotch
Nick zgłaszanego: @ligenz
GP i nr okrążenia: GP Kanady, 15 okr.
Dowód video: https://youtu.be/l8EwDk4qQL8
Opis zdarzenia: Kierowca Williamsa popełnia błąd i wraca na tor nie zważając na mój bolid. Mimo, że specjalnie ścinam zakręt, aby dać mu dużo miejsca to i tak urywa moją lotkę w przednim spoilerze.
Cytat z ligenz data 23 marca, 2019, 12:20Przykro mi @Dotch, że straciłeś skrzydło, swoją drogą nie lubię kanady z linią a bez niej jest tragicznie, ale nie zostawiłeś mi miejsca zgodnie if-1 CRC. Pierwszy zakręt przyciałeś, ale do drugiego szedłeś za bardzo do prawej. Gdybym odbił do prawej byłbym na trawie i pewnie wtedy byłoby gorzej bo mógłbym wypchnać Cię na ścianę po zewnętrznej. Spróbuję wrzucić swoje nagranie wieczorem.
Przykro mi @Dotch, że straciłeś skrzydło, swoją drogą nie lubię kanady z linią a bez niej jest tragicznie, ale nie zostawiłeś mi miejsca zgodnie if-1 CRC. Pierwszy zakręt przyciałeś, ale do drugiego szedłeś za bardzo do prawej. Gdybym odbił do prawej byłbym na trawie i pewnie wtedy byłoby gorzej bo mógłbym wypchnać Cię na ścianę po zewnętrznej. Spróbuję wrzucić swoje nagranie wieczorem.
Cytat z Dotch data 23 marca, 2019, 13:16Nie zgadzam się. Nie był to drobny błąd, w którym ten punkt ma zastosowanie, tylko wyjazd wszystkimi kołami poza tor.
RT-1 Kierowca powracający na tor ma obowiązek zminimalizowania zagrożenia, jakie może stanowić dla innych pojazdów.
RT-3 Samochody na torze mają pierwszeństwo ponad pojazdami nań powracającymi.Niemniej czekam na Twoją perspektywę i werdykt.
Nie zgadzam się. Nie był to drobny błąd, w którym ten punkt ma zastosowanie, tylko wyjazd wszystkimi kołami poza tor.
RT-1 Kierowca powracający na tor ma obowiązek zminimalizowania zagrożenia, jakie może stanowić dla innych pojazdów.
RT-3 Samochody na torze mają pierwszeństwo ponad pojazdami nań powracającymi.
Niemniej czekam na Twoją perspektywę i werdykt.
Cytat z ligenz data 24 marca, 2019, 13:23Sorry za opóźnienie. Link do mojego nagrania https://youtu.be/d_f0MIAOYt4
Według mojej oceny jestem cały czas na torze co najmniej dwoma kołami, wiec nie wyjechałem poza tor.
Sorry za opóźnienie. Link do mojego nagrania https://youtu.be/d_f0MIAOYt4
Według mojej oceny jestem cały czas na torze co najmniej dwoma kołami, wiec nie wyjechałem poza tor.
Cytat z Mohito data 24 marca, 2019, 13:50OCENA: Ligenz nie trafia w T6 i wjeżdża w zakręt od zewnętrznej aczkolwiek ciągle mieści się w torze. Dotch przycina lewy zakręt w celu zostawienia miejsca Ligenzowi ale odprostowuje kierownicę przed prawym zakrętem gdy Ligenz znajduje się po jego prawej stronie i uderza w kierowcę Williamsa urywając kawałek przedniego skrzydła. W mojej opinii Dotch mógł albo skręcić bardziej w lewo w celu uniknięcia kontaktu z Ligenzem (byłaby to duża strata czasowa) albo widząc Ligenza powracającego na linię, zwolnić wcześniej aby się za nim schować i wykorzystać jego słabsze wyjście na tylną prostą celem wyprzedzenia go. Williams nie wykonał żadnych gwałtownych ruchów w momencie wchodzenia w prawy zakręt.
WERDYKTY: Incydent wyścigowy
OCENA: Ligenz nie trafia w T6 i wjeżdża w zakręt od zewnętrznej aczkolwiek ciągle mieści się w torze. Dotch przycina lewy zakręt w celu zostawienia miejsca Ligenzowi ale odprostowuje kierownicę przed prawym zakrętem gdy Ligenz znajduje się po jego prawej stronie i uderza w kierowcę Williamsa urywając kawałek przedniego skrzydła. W mojej opinii Dotch mógł albo skręcić bardziej w lewo w celu uniknięcia kontaktu z Ligenzem (byłaby to duża strata czasowa) albo widząc Ligenza powracającego na linię, zwolnić wcześniej aby się za nim schować i wykorzystać jego słabsze wyjście na tylną prostą celem wyprzedzenia go. Williams nie wykonał żadnych gwałtownych ruchów w momencie wchodzenia w prawy zakręt.
WERDYKTY: Incydent wyścigowy