F2 | CHINY | Póki | DRIFTER04
Cytat z Poki data 15 marca, 2019, 21:53Twój nick:Póki
Nick zgłaszanego:Drifter04
GP i nr okrążenia:Chiny . 2.okr
Dowód video: https://www.youtube.com/watch?v=AITbttnRL84 (SAM POCZĄTEK)
Opis zdarzenia: Po wyjściu z przedostaniego zakrętu drifter robi brake testa , na skutek czego trace kawalek skrzydła który ma potężny wpływ na dalszy przebieg wyścigu.
Twój nick:Póki
Nick zgłaszanego:Drifter04
GP i nr okrążenia:Chiny . 2.okr
Dowód video: https://www.youtube.com/watch?v=AITbttnRL84 (SAM POCZĄTEK)
Opis zdarzenia: Po wyjściu z przedostaniego zakrętu drifter robi brake testa , na skutek czego trace kawalek skrzydła który ma potężny wpływ na dalszy przebieg wyścigu.
Cytat z DRIF data 16 marca, 2019, 22:24Co do tej sytuacji to wyglądało to tak, że na prostej atakował mnie robertos ja trzymałem wewnętrzną i na dohamowaniu ściąłem zakręt a że robertos był chwile przede mną gra uznała, że powinienem oddać mu pozycję. Robertos na tym dohamowaniu zblokował koła i musiałem chwile zaczekać na niego aby mnie wyprzedził, chciałem żeby zrobił to jak najszybciej i tu faktycznie popełniłem błąd bo nie pomyślałem i nie zauważyłem że jest ktoś tak blisko za nami. Miejsce robertosowi zostawiłem ale jechałem na środku toru i niestety we mnie wjechałeś. Uważam jednak, że ty w tej sytuacji też mogłeś się lepiej zachować, ponieważ od momentu kiedy przejechałeś wierzchołek a wjechałeś we mnie minęło ok. 3 sekundy i w tym czasie ja specjalnie nie przyśpieszyłem i było to według mnie zauważalne że przepuszczam robertosa a ty mimo to we mnie wjechałeś. Myślę że tej sytuacji dałoby się uniknąć gdybyś był bardziej uważny albo gdybyś próbował mnie wyprzedzić po prawej części toru (bo miejsca uważam że troche miałeś na pewno na szerokość bolidu)
https://www.youtube.com/watch?v=atrXZPOYcO0&feature=youtu.be (0:58)
Co do tej sytuacji to wyglądało to tak, że na prostej atakował mnie robertos ja trzymałem wewnętrzną i na dohamowaniu ściąłem zakręt a że robertos był chwile przede mną gra uznała, że powinienem oddać mu pozycję. Robertos na tym dohamowaniu zblokował koła i musiałem chwile zaczekać na niego aby mnie wyprzedził, chciałem żeby zrobił to jak najszybciej i tu faktycznie popełniłem błąd bo nie pomyślałem i nie zauważyłem że jest ktoś tak blisko za nami. Miejsce robertosowi zostawiłem ale jechałem na środku toru i niestety we mnie wjechałeś. Uważam jednak, że ty w tej sytuacji też mogłeś się lepiej zachować, ponieważ od momentu kiedy przejechałeś wierzchołek a wjechałeś we mnie minęło ok. 3 sekundy i w tym czasie ja specjalnie nie przyśpieszyłem i było to według mnie zauważalne że przepuszczam robertosa a ty mimo to we mnie wjechałeś. Myślę że tej sytuacji dałoby się uniknąć gdybyś był bardziej uważny albo gdybyś próbował mnie wyprzedzić po prawej części toru (bo miejsca uważam że troche miałeś na pewno na szerokość bolidu)
https://www.youtube.com/watch?v=atrXZPOYcO0&feature=youtu.be (0:58)
Cytat z Mohito data 17 marca, 2019, 15:08OCENA: Drifter ścina wewnętrzny wierzchołek w nawrocie i zyskuje przy tym pozycję na rzecz Robertosa. Gra nakazuje mu oddać pozycję. Blisko za nim znajduje się Póki, który nie wie o przewinieniu Driftera. Nie spodziewając się zachowania Driftera, Póki nie zdąża zareagować i uderza w tył bolidu Driftera, tracąc przy tym kawałek przedniego skrzydła.
WERDYKT: 10 sekund 1 PK dla Driftera.
NOTKA: W sytuacji, gdy musimy oddać pozycję innemu kierowcy, należy się upewnić, że zrobi się to bezpiecznie nie powodując dodatkowego zagrożenia na torze.
OCENA: Drifter ścina wewnętrzny wierzchołek w nawrocie i zyskuje przy tym pozycję na rzecz Robertosa. Gra nakazuje mu oddać pozycję. Blisko za nim znajduje się Póki, który nie wie o przewinieniu Driftera. Nie spodziewając się zachowania Driftera, Póki nie zdąża zareagować i uderza w tył bolidu Driftera, tracąc przy tym kawałek przedniego skrzydła.
WERDYKT: 10 sekund 1 PK dla Driftera.
NOTKA: W sytuacji, gdy musimy oddać pozycję innemu kierowcy, należy się upewnić, że zrobi się to bezpiecznie nie powodując dodatkowego zagrożenia na torze.