Please or Zarejestruj się to create posts and topics.

F1 | Monaco, Okr. 31 | KD | Zones

Twój nick: KD
Nick zgłaszanego: Zones
GP i nr okrążenia: Monaco, 31
Dowód video: https://www.youtube.com/watch?v=CYzSTQI7bUA&feature=youtu.be
Opis zdarzenia: Na dojeździe do rascasse dostaję soczystego hita w tył bolidu od zonesa, po czym kierowca toro rosso zyskuje na tym pozycję. (Imo illegal manoeuvre.)

Rzeczywiście dotknąłem cię lecz nie według mnie nie było to uderzenie na tyle zebyś przestrzelił zakręt , więc twierdzę , że gdy uderzyłeś w bandę lekko zmisowałeś brake point i przestrzeliłeś zakręt . Jeżeli nawet cię uderzyłem i przez to przestrzeliłeś zakręt to myśle że i tak bym cię wyprzedził

/Edit
Patrząc na to że ty miałeś lotkę a ja nie i cię naciskałem ,to nie wiem co by się działo jak ty byś był bez lotki. I chyba chcesz się poprostu do mnie przyczepić imo

Otóż, owe uderzenie spowodowało przestrzelenie zakrętu, i to znaczne, jak widać na moim onboardzie. Nie zmissowałem break pointu, ponieważ miałem wszystko pod kontrolą pomimo utraty skrzydła, a co do mniemanego "i tak wyprzedzenia", nic nie było przesądzone. W dalszej części wyścigu skutecznie blokowałem Rejsa i Szołtysa, co znaczy, że równie dobrze mógłbym skutecznie bronić się przed tobą.

Wazzza73 has reacted to this post.
Wazzza73

Opis: KD uderza w ścianę na wyjściu z szykany za basenem, przez co uszkadza sobie przednie skrzydło. Na następnym hamowaniu wybiera odpowiedni dla siebie punkt hamowania i próbuje normalnie złożyć się w zakręt. zOneS hamuje trochę później i lekko uderza w tył KD (w zwolnionym tempie można zobaczyć na nagraniach z obydwu perspektyw, że prędkości w obydwu bolidach przez krótki moment nie zmieniają się liniowo; KD lekko przyspiesza a zOneS szybciej traci prędkość). KD zostaje wypchnięty na wyjściu z La Rascasse i ostatecznie wyprzedzony przez zOneSa w ostatnim zakręcie. Ten kontakt podchodzi pod "bardge passing", nie jest on jednak bardzo duży ale skutkiem jest zamiana obydwu pozycji u obydwu panów.

Werdykt: +5 sek i 1PK dla zOneSa