F1 | Monaco, Okr. 31 | KD | Zones
Cytat z KD data 10 września, 2019, 15:54Twój nick: KD
Nick zgłaszanego: Zones
GP i nr okrążenia: Monaco, 31
Dowód video: https://www.youtube.com/watch?v=CYzSTQI7bUA&feature=youtu.be
Opis zdarzenia: Na dojeździe do rascasse dostaję soczystego hita w tył bolidu od zonesa, po czym kierowca toro rosso zyskuje na tym pozycję. (Imo illegal manoeuvre.)
Twój nick: KD
Nick zgłaszanego: Zones
GP i nr okrążenia: Monaco, 31
Dowód video: https://www.youtube.com/watch?v=CYzSTQI7bUA&feature=youtu.be
Opis zdarzenia: Na dojeździe do rascasse dostaję soczystego hita w tył bolidu od zonesa, po czym kierowca toro rosso zyskuje na tym pozycję. (Imo illegal manoeuvre.)
Cytat z zOneS xD data 10 września, 2019, 18:52Rzeczywiście dotknąłem cię lecz nie według mnie nie było to uderzenie na tyle zebyś przestrzelił zakręt , więc twierdzę , że gdy uderzyłeś w bandę lekko zmisowałeś brake point i przestrzeliłeś zakręt . Jeżeli nawet cię uderzyłem i przez to przestrzeliłeś zakręt to myśle że i tak bym cię wyprzedził
https://youtu.be/gILwwfrodek
/Edit
Patrząc na to że ty miałeś lotkę a ja nie i cię naciskałem ,to nie wiem co by się działo jak ty byś był bez lotki. I chyba chcesz się poprostu do mnie przyczepić imo
Rzeczywiście dotknąłem cię lecz nie według mnie nie było to uderzenie na tyle zebyś przestrzelił zakręt , więc twierdzę , że gdy uderzyłeś w bandę lekko zmisowałeś brake point i przestrzeliłeś zakręt . Jeżeli nawet cię uderzyłem i przez to przestrzeliłeś zakręt to myśle że i tak bym cię wyprzedził
/Edit
Patrząc na to że ty miałeś lotkę a ja nie i cię naciskałem ,to nie wiem co by się działo jak ty byś był bez lotki. I chyba chcesz się poprostu do mnie przyczepić imo
Cytat z KD data 10 września, 2019, 19:07Otóż, owe uderzenie spowodowało przestrzelenie zakrętu, i to znaczne, jak widać na moim onboardzie. Nie zmissowałem break pointu, ponieważ miałem wszystko pod kontrolą pomimo utraty skrzydła, a co do mniemanego "i tak wyprzedzenia", nic nie było przesądzone. W dalszej części wyścigu skutecznie blokowałem Rejsa i Szołtysa, co znaczy, że równie dobrze mógłbym skutecznie bronić się przed tobą.
Otóż, owe uderzenie spowodowało przestrzelenie zakrętu, i to znaczne, jak widać na moim onboardzie. Nie zmissowałem break pointu, ponieważ miałem wszystko pod kontrolą pomimo utraty skrzydła, a co do mniemanego "i tak wyprzedzenia", nic nie było przesądzone. W dalszej części wyścigu skutecznie blokowałem Rejsa i Szołtysa, co znaczy, że równie dobrze mógłbym skutecznie bronić się przed tobą.
Cytat z Mohito data 14 września, 2019, 01:46Opis: KD uderza w ścianę na wyjściu z szykany za basenem, przez co uszkadza sobie przednie skrzydło. Na następnym hamowaniu wybiera odpowiedni dla siebie punkt hamowania i próbuje normalnie złożyć się w zakręt. zOneS hamuje trochę później i lekko uderza w tył KD (w zwolnionym tempie można zobaczyć na nagraniach z obydwu perspektyw, że prędkości w obydwu bolidach przez krótki moment nie zmieniają się liniowo; KD lekko przyspiesza a zOneS szybciej traci prędkość). KD zostaje wypchnięty na wyjściu z La Rascasse i ostatecznie wyprzedzony przez zOneSa w ostatnim zakręcie. Ten kontakt podchodzi pod "bardge passing", nie jest on jednak bardzo duży ale skutkiem jest zamiana obydwu pozycji u obydwu panów.
Werdykt: +5 sek i 1PK dla zOneSa
Opis: KD uderza w ścianę na wyjściu z szykany za basenem, przez co uszkadza sobie przednie skrzydło. Na następnym hamowaniu wybiera odpowiedni dla siebie punkt hamowania i próbuje normalnie złożyć się w zakręt. zOneS hamuje trochę później i lekko uderza w tył KD (w zwolnionym tempie można zobaczyć na nagraniach z obydwu perspektyw, że prędkości w obydwu bolidach przez krótki moment nie zmieniają się liniowo; KD lekko przyspiesza a zOneS szybciej traci prędkość). KD zostaje wypchnięty na wyjściu z La Rascasse i ostatecznie wyprzedzony przez zOneSa w ostatnim zakręcie. Ten kontakt podchodzi pod "bardge passing", nie jest on jednak bardzo duży ale skutkiem jest zamiana obydwu pozycji u obydwu panów.
Werdykt: +5 sek i 1PK dla zOneSa