Please or Zarejestruj się to create posts and topics.

F1 | GP Wielkiej Brytanii okrążenie 1 | RBK | Vettel

Twój nick: RBK
Nick zgłaszanego: Vettel
GP i nr okrążenia: GP Wielkiej Brytanii okrążenie 1
Dowód video: https://www.youtube.com/watch?v=SQJbwxn3dCc
Opis zdarzenia: Kierowca Renault od startu ma niestabilne łącze, które widoczne jest jako naprzemienna jazda bota i sam kierowca. Te zmiany pozycji na torze powodują że przez krótki okres czasu bot przejmuje kontrolę nad autem i hamuje w szybkich zakrętach, tak jak na dowodzie skargi. Uszkodził mi przez to lotkę i zmusił mnie do zjazdu do boksu spadając na ostatnią pozycję.

Na swoją obronę mogę tylko dodać, że coś takiego działo się ze mną tylko max do czasu zakończenia pierwszego sektora, a później było normalnie, wedle perspektywy, którą wokalnie zgłaszał Heikki. U Kondiego natomiast nie było nic. Niestety, przez piątek-Sobotę i Niedzielę do godziny 16 miałem problemy z prądem, gdyż migał mi i ni stąd ni zowąd wyłączał się na jakiś czas, co mogło wpłynąć na jakość połączenia. Następnym razem nie powinno do tego dojść

https://www.youtube.com/watch?v=cuqxhNSpLL8&t=2936s Dowód od Kondiego z Live'a

Mogę się nawet zarzec, że problemy z moim łączem, o których pisał RBK, były tylko na starcie i tylko ewentualnie do końca 1 sektora i to tylko u niektórych. Podczas walki w trakcie całego wyścigu, nie było żadnych problemów z moim łączem. Pisałem z Masterem i Jonge po wyścigu i nic o moich lagach nie pisali

Fakt, że występują tylko na starcie nie usprawiedliwia ich istnienia. Na pierwszych okrążeniach stabilne połączenie jest szczególnie wymagane, ponieważ prowadzi do szkód niszczących cały wyścig. Tor Silverstone dobrze pokazuje efekty uszkodzenia przedniego skrzydła gdzie z wolną prędkością w pitlane jeden pit stop więcej obarczony jest dużymi stratami.

OPINIA: Nie jest to pierwsza sytuacja, w której problemy z połączeniem Vettela są opłakane w skutkach dla reszty stawki. Każdy kierowca odpowiada za swój internet i za swoje lagi. Sam Vettel nie robi nic niebezpiecznego, ale jego bolid niszczy RBK przednie skrzydło na samym starcie wyścigu. Nie jest to również jedyny problem Vettela, gdyż notorycznie psuje nam livetiming.

WERDYKT: 3 PK + ostateczne ostrzeżenie dla Vettela + obowiązkowe wysłanie do administracji screenów: speedtestu, przeprowadzonej weryfikacji plików gry i dowodu na niekorzystanie z wersji DX12.