F1 | GP Niemiec, okr. 13 | Roody | Deev
Cytat z Adrian Faber data 28 kwietnia, 2019, 20:58Twój nick: Roody
Nick zgłaszanego: Deev
GP i nr okrążenia: Niemcy, okr. 13
Dowód video: https://imgur.com/a/2X1xYBJ
Opis zdarzenia: Deev sobie jedzie prosto w zakręt i hamuje na mnie powodując uszkodzenia skrzydła.
Twój nick: Roody
Opis zdarzenia: Deev sobie jedzie prosto w zakręt i hamuje na mnie powodując uszkodzenia skrzydła.
Cytat z CPN Deev data 28 kwietnia, 2019, 21:19Cytat z Roody data Kwiecień 28, 2019, 20:58Twój nick: Roody
Opis zdarzenia: Deev sobie jedzie prosto w zakręt i hamuje na mnie powodując uszkodzenia skrzydła.Kwintesencja zbyt wczesnego skręcania, gdy się zobaczy czerwone strzałeczki!
https://youtu.be/3-w0Qrij3IA?t=49 <3 <3 <3 <3
Cytat z Roody data Kwiecień 28, 2019, 20:58Twój nick: Roody
Kwintesencja zbyt wczesnego skręcania, gdy się zobaczy czerwone strzałeczki!
https://youtu.be/3-w0Qrij3IA?t=49 <3 <3 <3 <3
Cytat z Vettel23 data 28 kwietnia, 2019, 21:31Nie, kwintesencja twojego wpieprzania się, pomimo znacznej różnicy odległości i nie zwracanie na innych uwagi.
Nie, kwintesencja twojego wpieprzania się, pomimo znacznej różnicy odległości i nie zwracanie na innych uwagi.
Cytat z CPN Deev data 29 kwietnia, 2019, 18:01Cytat z Vettel23 data Kwiecień 28, 2019, 21:31Nie, kwintesencja twojego wpieprzania się, pomimo znacznej różnicy odległości i nie zwracanie na innych uwagi.
Poważne zarzuty lagującej osoby. Nie wiem kto w tym wypadku nie zwraca uwagi na innych. Nie trzeba być bystrym, żeby zauważyć jak Roody ścina do wewnętrznej widząc zbliżający się mój bolid. Ta sama sytuacja miała miejsce z Masterem i Białym w tym wyścigu i o dziwo też chodziło o Roodego.
Cytat z Vettel23 data Kwiecień 28, 2019, 21:31Nie, kwintesencja twojego wpieprzania się, pomimo znacznej różnicy odległości i nie zwracanie na innych uwagi.
Poważne zarzuty lagującej osoby. Nie wiem kto w tym wypadku nie zwraca uwagi na innych. Nie trzeba być bystrym, żeby zauważyć jak Roody ścina do wewnętrznej widząc zbliżający się mój bolid. Ta sama sytuacja miała miejsce z Masterem i Białym w tym wyścigu i o dziwo też chodziło o Roodego.

Cytat z Adrian Faber data 29 kwietnia, 2019, 21:48CR-1 Aby mieć prawo do wewnętrznej strony zakrętu, musisz przed jego początkiem wypracować istotny overlap (pozycję do ataku) w stosunku do samochodu przed Tobą.
“Overlap” oznacza, że przód Twojego samochodu powinien znajdować się na wysokości siedzenia kierowcy samochodu jadącego przed Tobą – jest to niezbędne minimum. W niektórych sytuacjach overlap powinien być większy. Kierowca przed Tobą ma prawo podążać wybranym przez siebie torem, jeżeli przed początkiem jego manewru nie został wypracowany istotny overlap.
DD-3 Samochód wiodący ma prawo przejechać zakręt po wybranym przez siebie torze.Takie są zasady, jak nie umiesz się podporządkować to już twój problem. Wymieniasz bez celu jakieś incydenty z Białym oraz Masterem a prawda jest taka że oni nie złożyli na mnie skargi tylko ja na ciebie, więc pilnuj swojego nosa.
CR-1 Aby mieć prawo do wewnętrznej strony zakrętu, musisz przed jego początkiem wypracować istotny overlap (pozycję do ataku) w stosunku do samochodu przed Tobą.
“Overlap” oznacza, że przód Twojego samochodu powinien znajdować się na wysokości siedzenia kierowcy samochodu jadącego przed Tobą – jest to niezbędne minimum. W niektórych sytuacjach overlap powinien być większy. Kierowca przed Tobą ma prawo podążać wybranym przez siebie torem, jeżeli przed początkiem jego manewru nie został wypracowany istotny overlap.
DD-3 Samochód wiodący ma prawo przejechać zakręt po wybranym przez siebie torze.
Takie są zasady, jak nie umiesz się podporządkować to już twój problem. Wymieniasz bez celu jakieś incydenty z Białym oraz Masterem a prawda jest taka że oni nie złożyli na mnie skargi tylko ja na ciebie, więc pilnuj swojego nosa.
Cytat z Dotch data 1 maja, 2019, 15:37OPINIA: Dyskusja dotycząca tego incydentu była poniżej wszelkiego poziomu kultury i uprasza się o pracę nad swoim słownictwem (również na Discordzie). Niemniej również wśród panelu sędziowskiego był najtrudniejszy do oceny i może zależeć od interpretacji niektórych punktów CRC. Deev nie uzyskuje overlapa przed dohamowaniem i wyrównuje się z Renault dopiero podczas zbliżania się do wierzchołka zakrętu. Jednak stan podczas rozpoczęcia skręcania można już interpretować jako wystarczająco wypracowaną pozycję do ataku. Najważniejsza zawsze na torze pozostanie zasada zdrowego rozsądku, a obu Panom jej odrobinę zabrakło.
WERDYKT:
- 1 PK + ostrzeżenie dla Deeva za nadużywanie definicji overlapa, który zgodnie z definicją... (patrz niżej na cytat z CRC). Dohamowanie w Niemczech jest idealnym przykładem, gdy należy zwracać większą uwagę na wyprzedzane bolidy, które mają małe pole do manewru.
W niektórych sytuacjach overlap powinien być większy.
- Ostrzeżenie dla Roody'ego za przykładanie zbyt małej uwagi na bolidy wokół (analogiczna sytuacja z Masterem) i agresywne ruchy na torze.
OPINIA: Dyskusja dotycząca tego incydentu była poniżej wszelkiego poziomu kultury i uprasza się o pracę nad swoim słownictwem (również na Discordzie). Niemniej również wśród panelu sędziowskiego był najtrudniejszy do oceny i może zależeć od interpretacji niektórych punktów CRC. Deev nie uzyskuje overlapa przed dohamowaniem i wyrównuje się z Renault dopiero podczas zbliżania się do wierzchołka zakrętu. Jednak stan podczas rozpoczęcia skręcania można już interpretować jako wystarczająco wypracowaną pozycję do ataku. Najważniejsza zawsze na torze pozostanie zasada zdrowego rozsądku, a obu Panom jej odrobinę zabrakło.
WERDYKT:
- 1 PK + ostrzeżenie dla Deeva za nadużywanie definicji overlapa, który zgodnie z definicją... (patrz niżej na cytat z CRC). Dohamowanie w Niemczech jest idealnym przykładem, gdy należy zwracać większą uwagę na wyprzedzane bolidy, które mają małe pole do manewru.
W niektórych sytuacjach overlap powinien być większy.
- Ostrzeżenie dla Roody'ego za przykładanie zbyt małej uwagi na bolidy wokół (analogiczna sytuacja z Masterem) i agresywne ruchy na torze.