Please or Zarejestruj się to create posts and topics.

F1 | GP Chin, okr. 1 | KD | Deev

Twój nick: KD
Nick zgłaszanego: Deev
GP i nr okrążenia: Gp Chin, Start
Dowód video: https://www.youtube.com/watch?v=zHyV2bMWSbQ
Opis zdarzenia: Deevbomb na starcie = karambol. Uszkodzenia w przednim skrzydle Needy'ego, wielokrotne kontakty bolidów wokół. Nie życzę nikomu być pasażerem takiego incydentu.

Wjechałem tam gdzie było miejsce i nie rozumiem, dlaczego nazywasz to jakimś divebombem skoro byłem cały czas obok Ciebie? Pewnie też moją winą był fakt, że w ten ciasny zakręt akurat złożyły się 4 bolidy? Jeszcze mnie zastanawia czy aby napewno zgłaszasz odpowiednią osobę 🙂 Polecam przeanalizować jeszcze raz swoje nagranie i potem ewentualnie składać skargę c:

Dosłałbym zdjęcia, ale na telefonie nie da się.

Lexous has reacted to this post.
Lexous

Dodatkowe dowody kierowcy CPN Deev:

"Vettel ścina do środka nie patrząc na to co się dzieje po jego prawej stronie. Ja cały czas trzymam swoją linie przejazdu."

Trzymasz swoją linię uderzając mnie dwukrotnie, a imo Vettel szerzej jechać nie mógł. Zauważ, że pierwszego hita dostałem, gdy miałeś sporo miejsca po wewnętrznej, a po drugim spowodowałeś "mały karambol".

Fajna definicja karambolu xd Mój kontakt nie ma nic wspólnego z tym, że Vettel ewidentnie ściął Needyego, który właśnie przez to stracił skrzydło. Ochłoń kolego 🙂

edit//

I też uważam, że takie odpowiedzi na moje odpowiedzi i próbowanie na siłę czegoś udowodnić to trochę bezsens. Ja nie czuje się winny, sędziowie podejmą decyzje i tego się trzymajmy.

Definicje polecam tobie poszukać. Nie, to nie wina Vettela, że Needy stracił skrzydło, tylko twoja. Z czego mam ochłonąć? XDD
Nie próbuję udowodnić czegoś "na siłę", ale po prostu nie podoba mi się (z pewnością nie tylko mi) jak Ty i kilku innych kierowców jeździ. Czasami warto odpuścić, a nie wpychać się wszędzie na chama. Jeżeli chcesz wyprzedzać to rób to bezkontaktowo kolego 😉

Opis: Deev wchodzi na wewnętrzną KD do T1 i tam dochodzi do pierwszego kontaktu który lekko odrzuca kierowcę Mercedesa od wewnętrznej zakrętu. Chwilę później dochodzi do drugiego kontaktu, gdy KD nie miał miejsca, żeby pojechać bardziej do lewej strony ze względu na obecne w tamtym miejscu Renault. KD i Needy znowu oddalają się o wewnętrznej zakrętu. Vettel23, prawdopodobnie nie będący świadom jazyd 4-wide zacieśnia skręt do środka co powoduje kontakt z Needym i uszkodzenie przedniego skrzydła w bolidzie Renault. Obydwa kontakty na linii Deev-KD były nieduże, aczkolwiek bez onboardów kierowcy Haasa ciężko stwierdzić, czy wynosiło go od wewnętrznej zakrętu, czy cały czas trzymał się swojej linii.

Werdykt: +10 sek i 1PK dla Deeva. Deev otrzymuje również ostrzeżenie, żeby bardziej uważać na startach i starać się nie doprowadzać do kontaktów z innymi bolidami.

Lexous and KD have reacted to this post.
LexousKD