F1 | GP Azerbejdżanu, 1 | zOneS | Bulczan
Cytat z zOneS xD data 27 sierpnia, 2019, 14:06Twój nick: zOneS
Nick zgłaszanego: Bulczan
GP i nr okrążenia: 1 / GP Azerbejdżanu
Dowód video: https://youtu.be/WPL6yQNYkpU
Opis zdarzenia: Dojeżdżając do zakrętu nr.1 dwie alfy romeo zostawiają lukę którą postanowiłem wykorzystać i się wcisnąć. Pierwszy zakręt przejechaliśmy z małymi kontaktami , lecz na wyjściu z zakrętu Bulczan postanawia zamknąć mi drzwi , myśląc że mnie tam nie ma , tym samym zostaje zniszczone moje przednie skrzydło z którym jechałem do 8 okr.
Twój nick: zOneS
Nick zgłaszanego: Bulczan
GP i nr okrążenia: 1 / GP Azerbejdżanu
Dowód video: https://youtu.be/WPL6yQNYkpU
Opis zdarzenia: Dojeżdżając do zakrętu nr.1 dwie alfy romeo zostawiają lukę którą postanowiłem wykorzystać i się wcisnąć. Pierwszy zakręt przejechaliśmy z małymi kontaktami , lecz na wyjściu z zakrętu Bulczan postanawia zamknąć mi drzwi , myśląc że mnie tam nie ma , tym samym zostaje zniszczone moje przednie skrzydło z którym jechałem do 8 okr.
Cytat z Bulczan data 27 sierpnia, 2019, 17:34Zones sam zaryzykował wjeżdżając w taką małą lukę i po prostu nie opłaciło mu się to. Byłem znacznie przed nim i do tego po wewnętrznej przez co mogłem pojechać linią wyścigową, więc tak naprawdę mógłbym go nawet ścisnąć do bandy i byłaby to jego wina że nie odpuścił. Poza tym dobrze widać jak jeszcze wchodząc w zakręt tak naprawdę wpada w Wazzze i nieznacznie bo nieznacznie ale jednak go wypycha i to jest jedyny powód dla którego znalazło się dla niego pośrodku jakiekolwiek miejsce, które szybko zostało zmniejszone. Dodam, że to nie ja zniszczyłem wyścig Zonesowi, ale to on mi jak i Wazzzie zniszczył wyścig, było to po prostu zachowanie nieodpowiedzialne zwłaszcza jadąc z tyłu.
Zones sam zaryzykował wjeżdżając w taką małą lukę i po prostu nie opłaciło mu się to. Byłem znacznie przed nim i do tego po wewnętrznej przez co mogłem pojechać linią wyścigową, więc tak naprawdę mógłbym go nawet ścisnąć do bandy i byłaby to jego wina że nie odpuścił. Poza tym dobrze widać jak jeszcze wchodząc w zakręt tak naprawdę wpada w Wazzze i nieznacznie bo nieznacznie ale jednak go wypycha i to jest jedyny powód dla którego znalazło się dla niego pośrodku jakiekolwiek miejsce, które szybko zostało zmniejszone. Dodam, że to nie ja zniszczyłem wyścig Zonesowi, ale to on mi jak i Wazzzie zniszczył wyścig, było to po prostu zachowanie nieodpowiedzialne zwłaszcza jadąc z tyłu.
Cytat z Bulczan data 27 sierpnia, 2019, 17:36Osobiście potraktowałbym to jako incydent wyścigowy zwłaszcza, że zdarzył on się na pierwszym kółku. Nie miałem go zamiaru zgłaszać, ale widzę że Zones miał inny pomysł. Wideo ze swojej perspektywy nie daje, bo nie ma na nim nic wartościowego, jednak jeżeli zajdzie taka potrzeba to nie widzę problemu żebym je wysłał.
Osobiście potraktowałbym to jako incydent wyścigowy zwłaszcza, że zdarzył on się na pierwszym kółku. Nie miałem go zamiaru zgłaszać, ale widzę że Zones miał inny pomysł. Wideo ze swojej perspektywy nie daje, bo nie ma na nim nic wartościowego, jednak jeżeli zajdzie taka potrzeba to nie widzę problemu żebym je wysłał.
Cytat z Mohito data 2 września, 2019, 01:13Opis: zOneS wjeżdża w lukę między kierowców Alfy Romeo aczkolwiek miejsca jest dużo i może sobie na to pozwolić. Na wyjściu z pierwszego zakrętu Bułczan wychodzi szeroko, i przecina linię jazdy zOneSa i Wazzy co doprowadza do kontaktu między tymi trzema bolidami. Sam traci na tym więcej niż oskarżony, więc niech to będzie forma złagodzenia kary.
Werdykt: Ostrzeżenie dla Bułczana
Opis: zOneS wjeżdża w lukę między kierowców Alfy Romeo aczkolwiek miejsca jest dużo i może sobie na to pozwolić. Na wyjściu z pierwszego zakrętu Bułczan wychodzi szeroko, i przecina linię jazdy zOneSa i Wazzy co doprowadza do kontaktu między tymi trzema bolidami. Sam traci na tym więcej niż oskarżony, więc niech to będzie forma złagodzenia kary.
Werdykt: Ostrzeżenie dla Bułczana