Please or Zarejestruj się to create posts and topics.

F1 | GP Austrii Kwalifikacje | Raidersky | Roody

Twój nick: Raidersky
Nick zgłaszanego: Roody
GP i nr okrążenia: GP Austrii Kwalifikacje
Dowód video: https://www.youtube.com/watch?v=oizDVnWNsR4 (0:00)
Opis zdarzenia: Ja zakończyłem swoje pomiarowe okrążenie. W połowie pierwszego zakrętu byłem zaskoczony bo ktoś za mną jechał, nie chciałem przeszkodzić, a nie mogłem bardziej zacieśnić skrętu więc wyjechałem na pobocze, Roody jednak wjechał mi w tył doprowadzając do mojego rozbicia. Uważam, że winnym tej kolizji był Roody, mimo tego że jechał za mną całe okrążenie (zobaczyłem to dopiero na nagraniu) to nie zostawił sobie odstępu za mną, chociaż miał dużo miejsca z tyłu. Doprowadził do tej sytuacji i sam popełnił błąd który kosztował mnie kwalifikacje. Gdyby zachował odstęp przepuściłbym go normalnie na następnej prostej, ponadto Roody miał już wcześniej takie sytuacje w kwalifikacjach (ze Springerem w Bahrajnie).

Zacznijmy od tego że nie jechałem ostatnio w Bahrajnie, i kolizję wtedy z vettelem spowodował Springer przez swoje lagi. Podczas przepuszczania w kwalifikacjach należy zjechać za linię wyścigową, czyli przepuścić na prostej start/meta bądź po wewnętrzej stronie T1. Jako iż byłem na swoim flying lapie miałem pełne prawo do popełnienia błędu i wyjazdu za szeroko.

Sorki, rzeczywiście to był Vettel, nie wiem czemu myślałem na 100% że to ty, pominienem to sprawdzić

OPINIA: Raidersky zjeżdża z toru, aby możliwie komfortowo przepuścić zbliżające się Renault, które nie zachowało wystarczająco dużo dystansu. Roody inaczej interpretuje zamiary, sam wyjeżdża za szeroko i uderza w bolid Raidersky'ego powodując uszkodzenia kończące jego udział w sesji.

WERDYKT: 3 PK + DSQ z kwalifikacji w następnym wyścigu dla Roody'ego