Please or Zarejestruj się to create posts and topics.

F1 | GP Australii, okr. 25 | SprinGeR | Vettel23

Twój nick: SprinGeR
Nick zgłaszanego: Vettel23
GP i nr okrążenia: GP Australii okr. 25
Dowód video: (0:04 uderzenie) https://youtu.be/0jV8xKUyqN8
Opis zdarzenia: Jechałem z otwartym DRS gdyż mi się zaciął i starałem się ostrożniej jechać ale też w miarę bezpiecznie i mądrze się bronić. Za T1 podczas przyspieszania Vettel miał lepsze wyjście natomiast puknął mnie raz a porządnie i przy otwartym DRS nie byłem w stanie wyprostować auta. Skutkiem było uszkodzenie przedniego spojlera na pomarańczowy kolor.

@Vettel23

Problemy Springera było widać dziś na filmie Bułczana i z przykrością Springer stwierdzam, że to właśnie Cię dopadło :/. Niestety, nie mam dowodu w tej sprawie, przez co absolutnie zdaję sobie sprawę, że mam mizerne szansę na obronę się przed karę, ale hej. Po co miałbym kłamać? Wszyscy dążymy do jak największej harmonii i przyjaźni, więc nie mam po co oszukiwać nie dość że was, to jeszcze samego Siebie. Sytuację jednak mogę tylko opisać, co łatwo zanegować i wiem o tym. Na początku rzeczonego okrążenia miałem faktycznie dużo lepsze wyjście, co widać na live. Jednak u mnie Springer był poza zasięgiem przedniego spojlera, a gdy moje przednie prawe koło znalazło się na wysokości bolidu Springera, on już był skierowany ku bandzie. Mówię poważnie, bez ogródek, kłamstw etc. Nie rzucam pustych słów na wiatr, tylko piszę prawdę.

Znalezione obrazy dla zapytania tak było nie zmyślam

To nie tak, że nie poczuwam się do odpowiedzialności za incydent, bo wiedziałem doskonale jakie łącze mamy oboje (fakt faktem Springer trochę gorsze) i mogłem bardziej uważać, zwłaszcza że na okrążeniu 12, które było zgłaszane, musiałem zahamować, by nie uderzyć w lagującego Springera (u mnie wyglądało to dokładnie tam samo jak u Bułczana), ale w tamtym momencie myślałem tylko by go wyprzedzić. Jednakże podkreślam jeszcze raz. Z mojej perspektywy nie doszło do kontaktu. Mimo wszystko czuję, że gdybym delikatnie odpuścił, nawet pomimo laga, do niczego by nie doszło, więc tak czysto międzyludzko, przepraszam Springer :/.

@Vettel23 @SprinGeR

OCENA: Akurat w tej sytuacji (posiłkując się dodatkowo re-transmisją i moim nagraniem) nie dopatrzyłem się żadnych lagów. Być może i takie były z perspektywy Vettela, ale oceniam to co widzę. SprinGeR przejeżdża asekuracyjnie pierwszy zakręt, a Vettel zbliża się zbyt mocno i powoduje kontakt.

WERDYKT: 2 PK + 15 sek dla Vettela