F1 | Austria, okr 16 | DAx | Vettel23
Cytat z DAx data 30 września, 2019, 21:20Twój nick: DAx
Nick zgłaszanego: Vettel23
GP i nr okrążenia: Austria, 16
Dowód video: https://youtu.be/7DDaASlmqlo
Opis zdarzenia: Vettel miał kolizję z rejsem, chcąc to wykorzystać, staram się objechać ich obu. W ostatniej chwili vetel skręca mi przed koła i mimo próby wyhamowania uderzam w niego i tracę skrzydło
Twój nick: DAx
Nick zgłaszanego: Vettel23
GP i nr okrążenia: Austria, 16
Dowód video: https://youtu.be/7DDaASlmqlo
Opis zdarzenia: Vettel miał kolizję z rejsem, chcąc to wykorzystać, staram się objechać ich obu. W ostatniej chwili vetel skręca mi przed koła i mimo próby wyhamowania uderzam w niego i tracę skrzydło
Cytat z Vettel23 data 5 października, 2019, 10:041 - Cały czas zjeżdżałem do wewnętrznej, a ty i tak chciałeś mnie wyprzedzić. Nie wiem, gdzie ty chciałeś znaleźć miejsce. Chyba na trawie.
2 - Mocniejszy ruch wykonałem wystarczająco wcześnie, byś miał pole do manewru i czas na zwolnienie.
3 - Widać wyraźnie, że nie hamowałeś, bo jakbyś to zrobił do niczego by nie doszło 😉
1 - Cały czas zjeżdżałem do wewnętrznej, a ty i tak chciałeś mnie wyprzedzić. Nie wiem, gdzie ty chciałeś znaleźć miejsce. Chyba na trawie.
2 - Mocniejszy ruch wykonałem wystarczająco wcześnie, byś miał pole do manewru i czas na zwolnienie.
3 - Widać wyraźnie, że nie hamowałeś, bo jakbyś to zrobił do niczego by nie doszło 😉
Cytat z DAx data 5 października, 2019, 18:39Cały czas jechałes tak, że miałem miejsce by cię tam wyprzedzić, a ruch do lewej moim zdaniem wykonałes zdecydowanie za późno i ani ja, ani ty i ani nikt inny nie byłby w stanie odpowiednio zareagować.
Powiedz mi kiedy miałem hamować skoro za późno wykonałes ruch? XD
To nawet wygląda jakbyś zrobił to specjalnie, choć nie twierdzę że tak było
Cały czas jechałes tak, że miałem miejsce by cię tam wyprzedzić, a ruch do lewej moim zdaniem wykonałes zdecydowanie za późno i ani ja, ani ty i ani nikt inny nie byłby w stanie odpowiednio zareagować.
Powiedz mi kiedy miałem hamować skoro za późno wykonałes ruch? XD
To nawet wygląda jakbyś zrobił to specjalnie, choć nie twierdzę że tak było
Cytat z Vettel23 data 6 października, 2019, 21:29Nawet jakbym nie skręcił, i tak, jakbyś chciał mnie wyprzedzić, musiałbyś to zrobić na trawie xD, bo cały czas się kierowałem do lewej strony toru. W takiej sytuacji się odpuszcza atak, a nie próbuję wepchnąć na pałę (-:
Nawet jakbym nie skręcił, i tak, jakbyś chciał mnie wyprzedzić, musiałbyś to zrobić na trawie xD, bo cały czas się kierowałem do lewej strony toru. W takiej sytuacji się odpuszcza atak, a nie próbuję wepchnąć na pałę (-:
Cytat z Mohito data 7 października, 2019, 02:14Opis: DAx próbuje wykorzystać kolizję, która zaistniała między Vettelem i Rejsem. Vettel kieruje się cały czas do lewej strony toru, żeby dać miejsce Rejsowi. Gdy DAx dojeżdża do Vettela, ten, ciągle dojeżdżając do lewej strony toru, wykonuje lekki, ale gwałtowny ruch w lewo. DAx przez to wpada w Vettela i uszkadza sobie przednie skrzydło. O ile to kwestia kierowcy z tyłu, żeby w walce nie uderzyć jadącego z przodu zawodnika, o tyle jadący z przodu nie może wykonywać tak nagłych zmian toru jazdy przy próbie obrony pozycji.
Werdykt: +1PK dla Vettela23.
Opis: DAx próbuje wykorzystać kolizję, która zaistniała między Vettelem i Rejsem. Vettel kieruje się cały czas do lewej strony toru, żeby dać miejsce Rejsowi. Gdy DAx dojeżdża do Vettela, ten, ciągle dojeżdżając do lewej strony toru, wykonuje lekki, ale gwałtowny ruch w lewo. DAx przez to wpada w Vettela i uszkadza sobie przednie skrzydło. O ile to kwestia kierowcy z tyłu, żeby w walce nie uderzyć jadącego z przodu zawodnika, o tyle jadący z przodu nie może wykonywać tak nagłych zmian toru jazdy przy próbie obrony pozycji.
Werdykt: +1PK dla Vettela23.