F1 | Austria, kwalifikacje | Bulczan | CPN Deev
Cytat z Bulczan data 1 października, 2019, 16:52Twój nick: Bulczan
Nick zgłaszanego: CPN Deev
GP i nr okrążenia: Austria, kwalifikacje
Dowód video: https://youtu.be/fhKr6DBAQeg
Opis zdarzenia: 1. Już na trzecim zakręcie wydaję mi się, że podczas robienia przeze mnie kółka kwalifikacyjnego nie powinno być go w tym miejscu. Przez to odgórnie w zakręcie straciłem ponad 0.2 sekundy.
2. CPN Deev jechał dosyć szybko na prostej dla tego postanowiłem, że złapię się za nim w strugę i jakkolwiek spróbuję nadrobić stracony przez niego czas. Jednak postanawia on nagle gwałtownie zwolnić, bądź nawet zahamować (czego pewny nie mogę być dopóki nie będzie widoczny jego onboard) przez co uszkadza moje przednie skrzydło. Gdyby jechał cały czas normalnie to bez najmniejszych problemów bym go ominął, jednak pozostawił mi on zdecydowanie za mało czasu na reakcję. Po ostatniej skardze również na zawodnika Haasa nie chcę używać sformułowania, że zrobił to celowo, ale tak naprawdę patrząc na ten "incydent", to nie mam pojęcia jak inaczej można to nazwać.
Twój nick: Bulczan
Nick zgłaszanego: CPN Deev
GP i nr okrążenia: Austria, kwalifikacje
Dowód video: https://youtu.be/fhKr6DBAQeg
Opis zdarzenia: 1. Już na trzecim zakręcie wydaję mi się, że podczas robienia przeze mnie kółka kwalifikacyjnego nie powinno być go w tym miejscu. Przez to odgórnie w zakręcie straciłem ponad 0.2 sekundy.
2. CPN Deev jechał dosyć szybko na prostej dla tego postanowiłem, że złapię się za nim w strugę i jakkolwiek spróbuję nadrobić stracony przez niego czas. Jednak postanawia on nagle gwałtownie zwolnić, bądź nawet zahamować (czego pewny nie mogę być dopóki nie będzie widoczny jego onboard) przez co uszkadza moje przednie skrzydło. Gdyby jechał cały czas normalnie to bez najmniejszych problemów bym go ominął, jednak pozostawił mi on zdecydowanie za mało czasu na reakcję. Po ostatniej skardze również na zawodnika Haasa nie chcę używać sformułowania, że zrobił to celowo, ale tak naprawdę patrząc na ten "incydent", to nie mam pojęcia jak inaczej można to nazwać.
Cytat z Mohito data 7 października, 2019, 01:58Opis: Bułczan jadąc okrążenie spotyka dwa wolniej jadące bolidy, Wazzzę i Deeva. Wazzza wyjeżdża poza tor i jest poza linią wyścigową więc Bułczanowi nie przeszkadza, ale Deev znajduje się na linii wyścigowej. Lekko blokuje Bułczana w t3. Na następnej prostej Deev zjeżdża do prawej strony, żeby przepuścić Bułczana, ale ten chce złapać się za nim w tunel. Deev nagle zaczyna mocno hamować nie dając Bułczanowi żadnej szansy na ucieczkę przed kolizją i kończy jego pomiarowe okrążenie. W sytuacji Deeva najlepiej byłoby odpuścić gaz bez gwałtownego hamowania.
Werdykt: +2PK dla CPN Deeva i ban z następnych kwalifikacji, do których kierowca przystąpi
Opis: Bułczan jadąc okrążenie spotyka dwa wolniej jadące bolidy, Wazzzę i Deeva. Wazzza wyjeżdża poza tor i jest poza linią wyścigową więc Bułczanowi nie przeszkadza, ale Deev znajduje się na linii wyścigowej. Lekko blokuje Bułczana w t3. Na następnej prostej Deev zjeżdża do prawej strony, żeby przepuścić Bułczana, ale ten chce złapać się za nim w tunel. Deev nagle zaczyna mocno hamować nie dając Bułczanowi żadnej szansy na ucieczkę przed kolizją i kończy jego pomiarowe okrążenie. W sytuacji Deeva najlepiej byłoby odpuścić gaz bez gwałtownego hamowania.
Werdykt: +2PK dla CPN Deeva i ban z następnych kwalifikacji, do których kierowca przystąpi